Geri Dön
Tom Hanks'in Yunan vatandaşı olmasına neden tepkiliyiz?

Tom Hanks'in Yunan vatandaşı olmasına neden tepkiliyiz?

Oscar ödüllü, hatta iki kez Oscar ödüllü dünyaca ünlü aktör Tom Hanks, eşiyle birlikte resmen Yunan vatandaşı olmuş. Ancak ortalık karışmış. İyi de neden? Tom Hanks'in Yunan vatandaşı olmasına verdiğimiz garip tepkilerin sebebi ne?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yunan vatandaşı olmuşlar

Tom Hanks, gelmiş geçmiş en büyük aktörlerden biri. 1993 yılında 'Philadelphia' ile, 1994 yılında ise 'Forrest Gump' ile 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Oscar kazanan Tom Hanks, birçoklarının başaramadığını başarmış büyük bir oyuncu. Hanks şu ara gündemde. Sebebi ise bir filmi değil. Yunan asıllı eşi Rita Wilson ile birlikte Yunan vatandaşı olmasından ötürü...

Instagram'dan paylaşmışlar

Bu yılı etkisi altına alan Corona'dan nasibini alan ve virüse yakalanan Hanks ve Wilson hayatlarına yeni bir sayfa açmış. Daha önce Yunan kültürünün tanıtımına katkısı nedeniyle geçen yıl çifte fahri vatandaşlık verilen Hanks ve eşinin Yunan vatandaşı olabilmesi için bir yıl içinde yemin etmesi gerekiyormuş. Bu gerçekleşmiş sonunda. Hanks ve eşi, ellerinde Yunan pasaportuyla çekilmiş fotoğraflarını Instagram'dan paylaşmış ve resmen Yunan vatandaşı olduklarını duyurmuş.

İyi de neden?

Ama ne hikmetse, Tom Hanks ve eşinin Yunan vatandaşı olmaları bizim bazı internet kullanıcılarını garip bir şekilde rahatsız etmiş. "Yunanistan kadar güzel bir yer yok" diyen Hanks'e adeta 'düşmanla işbirliği yapan Amerikalı' muamelesi yapılmış. İnsan gerçekten kendini ve dünyayı sorguluyor. Yıl olmuş 2020 ama hâlâ daha ucuz milliyetçiliğe prim veriliyor. Cahillik yüzünden olabilir mi tüm bunlar? Bu bitmek bilmeyen Yunanistan kıskançlığının sebebi ne? Tom Hanks'e göre Yunanistan dünyanın en güzel ülkesi olabilir, hatta sadece ona değil biz Türkler için de Yunanistan dünyanın en cennet gibi ülkesi olabilir. Neden insanları bir birey olarak görmeyi başaramıyor, neden her şeyin içine bir mücadele, bir politika dahil ediyoruz? Israrımızın nedeni çok yönlü düşünme eksiğimiz, vizyonsuzluğumuz, dar bakış açısında takılı kalma tembelliğimiz ve kitap okumayı fazla bulan cahilliğimiz olabilir mi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler