Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sene Anneler Günü koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma dönemine denk geldi. Diğer özel günler gibi buruk geçse de, cemiyet hayatının ünlü isimleri, duygularını ve annelerine mesajlarını CADDE’ye anlattı

‘Onu çok seviyoruz’

Berra-Serra-Aziz Bayraktar: “Bizim annemiz (Gülperi Bayraktar) yeryüzüne inmiş bir melek ama kendisi bunun farkında değil. Bakıp da ‘Biz de böyle olmak istiyoruz’ diyebileceğimiz bir kadın ama farkında değil. Annemiz, bu hayatta sahip olduğumuz en değerli varlığımız ve biz onu farkında olmadığı kadar çok seviyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bizlerle olması en kıymetlisi’

Reyhan İpekel: “Geçtiğimiz yıldan beri hepimizin mücadele ettiği zor bir süreç yaşıyoruz. Büyüklerimiz bizleri, bizler onları korumaya çalışıyoruz. Öncelikle yitirdiğimiz aile büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Şanslı bir evlat olarak annemin (Monik İpekel) sağlıkla bizlerle olması en kıymetli. Allah tüm annelere sağlık, şifa bekleyenlere iyilikler getirsin.”

‘Her lokmada bizi düşünüyor’

Sema Güral Sürmeli: “Anne olunca annemi (Gülsüm Güral) daha iyi anladım. Ve biliyorum ki annem nefes aldığı her anında, baktığı her çiçekte, yediği her lokmada bizi düşünüyor. Onunla geçireceğim nice Anneler Günü’mün olmasını diliyorum.”

BUGÜN ANNELERİN GÜNÜ

‘Üç jenerasyon kutluyoruz’

Özge Argüder Sander: “Bu kapanma sürecini Bodrum’daki yazlığımızda geçiriyoruz. Anneler Günü ile birlikte 12 Mayıs babamın (Özalp Argüder) doğum gününü ve de Ramazan Bayramı’nı yine yan yana kutlayacağız. Annem (Şule Argüder) benim en yakın arkadaşım, yol göstericim, pusulam... Ne mutlu ki Anneler Günü gibi çok değerli bir sevgi gününü üç jenerasyon bir arada yaşayabiliyor ve kutlayabiliyoruz.”

‘İzinden gidiyorum’

Derin Mermerci: “Bize yıllardır hem annelik hem de babalık yapan kapı gibi annemiz (Ender Mermerci) olduğu için çok ama çok şanslıyız. Üç kızını sevgiyle, inançla ve merhamet duygusuyla büyütüp, birbirlerine bu denli bağlı yetiştirdiği için ayrıca müteşekkiriz. Ben de kızlarımı yetiştirirken annemin izinden gidiyorum.”

‘Benim için çok özel’

Nida Bulut: “Bu Anneler Günü benim için çok özel çünkü anne olduğum ilk Anneler Günü’m... Kızım Ala’yı kollarıma aldığımda annemin bizler için beslediği sevginin, duyduğu endişenin, gözlerimizdeki parıltıyı görünce hissettiği mutluluğun tarif edilemez olduğunu anladım. Aile, anne her    şeydir. İyi ki varlar.”

Haberin Devamı

BUGÜN ANNELERİN GÜNÜ

‘Arkadaşım, öğretmenim’

Mustafa Özekici: “Anneler sadece bir gün değil, her gün takdir edilmelidir. Hayatın tatlı yahut acı her anında yanımda olan annemi (Meral Kozakçıoğlu Özekici) anlatmaya birkaç cümle tabii ki yetmez. Benim arkadaşım, öğretmenim, canımın en içi annem; bütün günler senin olsun.”

‘Gördüklerimi tuvale aktardım’

Dr. Müge Uğurlu: “Siz hiç yavrularını kanatları altına almış bir kuş gördünüz mü? Ben gördüm, gördüğümü tuvale aktardım, üzerinde düşündüm. Düşününce gördüğümden çok daha fazlasını söyledi kanatlar da, kuşlar da. Yüreğinde anne şefkati, bilgeliği olan, doğayı, hayvanları, insanları sarıp sarmalayan tüm canlılara ve doğa anamıza teşekkür ediyor ve bu güzel günü kutluyorum.”

Haberin Devamı

BUGÜN ANNELERİN GÜNÜ

‘Sevgi her şeyi kolaylaştırır’

Defne Akın: “Zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde bile sonsuz sevgileri ve sabırlarıyla bizim için her şeyi kolaylaştıran, bir an bile destek ve emeklerini esirgemeyen başta annem (Elif Ergin) olmak üzere tüm annelerin gününü kutlarım.”

‘Bir çiçek gibi narin ve güzel’

Arzu-Ömer Maliki Kardeşler: ”Ağladığımda, güldüğümde en çok o hisseder... Dünyası sen olan ve mutluysan mutlu olan insandır anne. Ruhumuzun derinliklerini gören bir çiçek gibi narin ve güzelsin anneciğim (Sema Maliki).”

‘Sonsuz fedakârlık’

Aslıhan Koruyan Sabancı: “Anneler, koşulsuz sevgiyi ve sonsuz fedakârlığı temsil eder. Bağları güçlendiren, gelenekleri kuşaktan kuşağa aktaran, jenerasyonlar arasındaki iletişimi sağlayan, aileyi bir arada tutan yegane güçtür. Annemin (Tuluhan Koruyan) ve tüm annelerin günü kutlu olsun.”

BUGÜN ANNELERİN GÜNÜ

‘Elimi sakın bırakma...’

Burcu Keçeci Topuz: “Küçükken devamlı didiştiğim ama kelimelerle anlatılmaz derecede sevdiğim kişi annemdi. Hiç anlamaz sanırdım beni. Anne olduğumda anlardım gerçekleri... Canından canını kollardı. Aynısını şimdi ben yapıyorum. Ne demiş  Şerif Yusuf: Anne elinden tüm dünyaya tutunur insan, o eli bir bırakırsa bir ömür yutkunur insan. Elimi sakın bırakma annem (Sevil Keçeci).”

‘Bu defa bir aradayız’

Emir Bahadır: “Uzun yıllardır vaktimin çoğunluğunu yurt dışında geçirdiğim için birçok Anneler Günü’nü annem (Mine Kuleli Bahadır) ile ayrı kutlamak zorunda kaldık. Bu sene ise beraber geçireceğimiz için çok mutluyum.”

‘Güçlü olmayı öğretti’

İlayda Alan: “Anneler Günü’nde birlikte olduğumuz, bu anı beraber paylaştığımız için çok mutluyum. Sen benim için annemden (Faika Kozakçıoğlu) öte sonsuz güvenebileceğim iyi bir arkadaş ve dostsun. Bana dürüst ve güçlü olmayı, hayata pozitif bakmayı öğrettin. İyi ki benim annemsin, günün kutlu olsun.”

BUGÜN ANNELERİN GÜNÜ

‘Ailemizin her şeyi’

Alara Mildon: “Bu Anneler Günü hepimiz için daha farklı geçecek. Ben çok şükür şanslıyım, canım annem (Fatoş Mildon) yanı başımda. Bu özel günü her zaman olduğu gibi onun kızı, en yakın arkadaşı olabildiğim için teşekkür ederek ve ne kadar şanslı olduğumu düşünerek geçireceğim. İyi ki ailemizin her şeyisin anneciğim, seni çok seviyorum.”