Yıl dönümü kutlaması

26 Temmuz 2024

İstanbul Çiftehavuzlar’daki Büyük Kulüp’ün üyeleri, yıl dönümü gecesinde bir araya geldi.

Genç kuşağın sevilen isimleri arasında yer alan Sinan Şefkatli, İzzet Karako, Alican Sucuoğlu ve Zeki Kadirbeyoğlu, gecenin konukları arasındaydı...

Eğlencenin nabzı

Yeniköy sırtlarındaki Şamdan Sabancı Korusu, yaz aylarında İstanbul’un eğlencesinin nabzının attığı yerler arasında yer alıyordu. Eğlence dolu gecede Lüset-Mustafa Taviloğlu çiftine, Ajda Pekkan ile Şamdan Müdürü Kemal Koç eşlik etmişti.

Hasret giderdiler

Türk Kanser Enstitüsü’nün efsane başkanı ve tıp insanı Prof. Dr. Bedii Gorbon’un eşi Betül Gorbon’u, kızı ve damadı Gülümhan-Emin Atasagun ile birlikte görüntülemiştim. Davetlerden epey uzakta kalan aile, o gün dostlarıyla bol bol hasret gidermişti.

Yazının Devamı

Bir arada olmanın mutluluğu

19 Temmuz 2024

İş insanları Ali Rıza Çarmıklı ve Ali Ramazanoğlu, o dönem Hilton Oteli’nde verilen bir davette uzun aradan sonra tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyordu. Ramazanoğlu’na eşi Sema Hanım, Çarmıklı’ya ise kızı ve damadı Beyhan-Saner Özden eşlik ederken, gözler Ali Rıza Bey’in eşini arıyordu. Münevver Hanım, torunlarıyla tatile gittiği için davete katılamamış.

Kızıyla davette

Eczacıbaşı Ailesi’nin küçük kardeşlerinden Melih Eczacıbaşı, sözüne sohbetine doyum olmayan renkli kişiliğiyle her zaman ilgi odağı oluyordu. İş insanına bir akşam katıldığı davette kızı Füsun Eczacıbaşı Güran eşlik etmişti.

Nihayet baş başa

Mobilya ve dekorasyon dünyasına çalışmalarıyla farklı bir boyut kazandıran Özkan Aslan, yaz boyunca yoğun çalışmalarının sonunda nihayet dost davetlerindeki yerini aldı. İş insanı ve eşi Gürdal Hanımı, gece boyunca baş başa dans ederken fotoğraflamıştım.

Yazının Devamı

Dostlarıyla hasret giderdi

12 Temmuz 2024

İş dünyasında finans ağırlıklı olmak üzere birçok alanda yatırımları olan Nuri Cıngıllıoğlu ve eşi Nuran Hanım, uzun zamandır İstanbul’da görünmüyorlardı. O dönem, Hilton Oteli’ndeki bir düğünde dostlarıyla hasret giderirken karşılaştığım Cıngıllıoğlu çifti, ayaklarının tozuyla Kayseri’den geldiklerini sohbette fısıldıyordu.

Şamdan’lı geceler

Yaz ayları yaklaştığında açılışı merakla beklenen mekânların başında hiç şüphesiz Şamdan’ın Büyükdere’deki işletmesi geliyordu. Hasan Bengü ve eşi Beyhan Bengü, aile dostları Erol Lodrik’in eşi Sima Lodrik ile ağaçlar altında “Yaza merhaba” demenin tadını çıkarıyorlardı.

Başkanın yüzü gülüyor

İstanbul Ticaret Borsası’nın ‘Efsane Başkanı’ Nejat Basmacı’nın, eşi Ayla Hanım ile katıldığı davette yüzü bir başka gülüyordu... İş dünyasının ağabeyinin, son günlerde ticari borsada yaşanan ekonomik istikrardan dolayı yaşadığı mutluluk güzel günlerin bir hatırası olmuştu.

Yazının Devamı

Torunlarla sohbet

5 Temmuz 2024

Sabancı Kardeşler’in annesi, hayırsever iş insanı Sadıka Sabancı’ya Emirgan’da oğlu Sakıp Sabancı’nın evinin bahçesinde düzenlediği bir davette rastlamıştım.

Babaanneyi, torunları Ali Sabancı, Suzan Sabancı ve Zafer Civelek ile hoş bir sohbetin içinde görüntülemiştim.

Biraz iş, biraz politika

Dönemin Alarko Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Üzeyir Garih ve ANAP’ın kurucularından dostu Ferruh İlter’le, Kemal Gülman’ın Bebek’teki evinde gerçekleşen bir davette karşılaşmıştık. İki dost, hararetli sohbetleriyle ilgi odağı olmuştu.

Sonbahara ‘Merhaba’

Yazının Devamı

Mermerci’nin prensesleri

28 Haziran 2024

Akfil Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ata Mermerci, yurt dışındaki iş toplantısının ardından ayağının tozuyla bir aile dostlarının düğününe katılmıştı.

Hilton Oteli’nde gerçekleşen organizasyonda iş insanına o akşam kızları Yosun ve Tansa Mermerci eşlik etmişti.

Aldo’lu geceler

Gala Kulüp, o dönem İstanbul cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile her akşam tıklım tıklım doluyordu. Yine benzer gecelerin birinde Cerrahgil Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu ve Fulya Hanım, dostları ile mekânın işletmecisi Aldo’nun şarkılarına oturdukları yerden eşlik etmişlerdi.

Rıhtımda ‘Yaza Merhaba’

Yazının Devamı

Sanver Ailesi’nde çifte bayram

21 Haziran 2024

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Haluk Sanver ve eşi Ebru Hanım, yoğun işlerinden fırsat bulup, denk getirdikleri bayram tatili için Bodrum’u tercih etmişlerdi.

Sanver Ailesi, çocukları ve torunları da sürpriz yapıp, kendilerine eşlik edince çifte bayram yaşamıştı.

Eğlence dorukta

İstanbul sosyal yaşamının kalbinin attığı yerlerden biri de hiç şüphesiz Moda Deniz Kulübü oluyordu. Gündüz havuzun tadını çıkaran cemiyet hayatının tanınmış simalarından Altuğ Başar ve eşi Aslı Gedikoğlu Başar, yemek sonrası DJ’in şarkılarına coşkuyla eşlik etmişti.

Sıtkı Usta’nın gururları

UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülen dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın mutluluğuna diyecek yok. Ünlü sanatçının Afyon’da, “Onlar benim her şeyim” dediği kızları Nida ve Kübra Olçar ile buluşması bayrama ayrı bir hava katmıştı.

Dostlarla çay saati

O dönem işlerinin yoğunluğu dolayısıyla İstanbul’da kalanlardan biri de Jülide Özdemiroğlu’

Yazının Devamı

Rota Bodrum

14 Haziran 2024

İstanbul’un renkli gece hayatına yön veren Celal Çapa ve Emre Ergani, yoğun tempoya biraz ara verip, bayram tatil rotalarını Bodrum’a çevirmişti.

Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen dostlar, seyahate çıkmadan önce Büyük Kulüp’ün bahçesinde verilen bir davette rastlamıştım.

Duygulandıran armağan

Tıp dünyasının efsane ismi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu’nun eşi Nurten Demiroğlu, Kurban Bayramı arifesinde torunu Lara Demiroğlu’nun yaptığı yağlı boya tablo ile duygulu anlar yaşamıştı. Resim çalışmaları ile anılan babaanne Demiroğlu, ilk resim sergisinde torununun eserini de sergiledi.

Bayramlık kurabiyeler

Yazının Devamı

İkinci kuşak işbaşında

7 Haziran 2024

Vakko’nun ikinci kuşak temsilcilerinden Jeff Hakko ve Cem Hakko, babalarından aldıkları bayrağı taşıyor.

Vakko Ailesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği tanıtım davetinde konuklardan övgü almışlardı.

Elti dayanışması

Sonbaharın gelmesiyle başlayan defile rüzgarı cemiyet hayatının önde gelen isimlerini Hilton Oteli’nde bir araya getiriyordu. Eltiler Berrin Koşar, Ela Koşar ve Seniha Koşar, dostları Zeynep Kunt ile defile sonrası lobide çay molası vermişlerdi.

Bir müzayedenin ardından...

Yazının Devamı