Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Zeynep Öztürk’ün Ekavart Gallery’deki ‘Bakarken II’ adlı sergisi, sanat, iş ve cemiyet hayatından isimleri bir araya getirdi

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Zeynep Öztürk’ün, sanat dünyasında merakla beklenen üçüncü kisisel sergisi ‘Bakarken II’, Ekavart Gallery’de açıldı. Sanatçının uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı Anadolu’da yetişen 14 farklı çiçeğin tabloları büyük ilgi çekerken, sergi kapsamında ikinci şiir kitabının tanıtımı da yapıldı.

Haberin Devamı

Her şey SMA’lı çocuklar için


Eserlerinde sevgi ve coşkusunu motiflerle tuvaline aktaran Öztürk, kitabında yer alan 20 şiirle ise aşkın, tutkunun, var oluşun, anlamın, sezginin, insanlığın, arkadaşlığın, bütün kavram ve değerlerin, hissediş ve sezişlerini özgün bir şekilde dile getiriyor.
Anlamlı sergide yer alan 14 eserin satışı ile elde edilecek gelirin tamamı, geçtiğimiz yıl kurulan ‘Elim Sende Platformu’ üzerinden SMA’lı çocukların tedavisi ile EKAV Vakfı’nın sanat dalında eğitim gören bursiyerlerine aktarılak. ‘Bakarken II’, 7 Mayıs’a kadar görülebilir.

Her şey SMA’lı çocuklar için