Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Okurlar sormuş, “Neden yurt dışıyla ilgili yazılar azaldı?” diye... Nedeni malum, öncelikle pek çok ülkenin sınırları hâlâ kapalı, belirsizlik nedeniyle tur operatörleri de programlarını iptal etmekte. Eh bir de maliyetlerdeki artış ve uçak yolculuklarını çekilmez hale getiren önlemler var. Durum böyle olunca da güzel yurdumun güzel köşelerine odaklanmak, en doğru tercih bu yıl için...

Unuttuğumuz tatil şekli

Yeni normal kavramıyla tatiller de şekil değiştirdi artık. Lüks tatil köyleri yerine, doğayla bütünleşen, kalabalıktan uzak, izole ve sosyal mesafeli küçük oteller, mavi yolculuk ya da kamp alanları gözde bu yaz. Bu arada daha önce pek de tercih edilmeyen karavanla tatile olan talepte de bir patlama söz konusu... Karavan üreticileri araç yetiştiremezken, kiralık karavan bulmak da zorlaştı.

Haberin Devamı

Rotaları...

Talep olmadığı için kapanan kamping alanları ve karavanlara uygulanan inanılmaz yüksek vergiler nedeniyle karavanla tatil yapmak, ülkem sınırları içinde tam bir eziyete dönüşmüştü. Ancak yeni normal denen kavramın hayatımıza girmesiyle karavanın yıldızı yeniden yükselmeye başladı. Karavanla tatil için güzel yurdum birbirinden muhteşem seçenekler sunmakta bizlere...

Ege ise tercihiniz, Bursa, Erdek, Çanakkale, Burhaniye, Ayvalık, Bergama, Selçuk , Kuşadası Bodrum ve Marmaris rotasında güzel kamping alanları mevcut. “Karadeniz olsun” derseniz, Kerpe, Akçakoca, Amasra, Sinop , Samsun, Maçka, Borçka ve Şavşat hattında beklentinizi karşılayacak kamp alanları var. Kısaca tekerlekli evinizle yollar izin veriyorsa, her yer sizin!

Güvenli mi?

Öncelikle güvenli bir kamping alanı seçmeniz ilk kural. Kesinlikle güven hissi vermeyen tenha yerlerde konaklamayın. İkinci kural araç içerisinde değerli eşya bırakmamak. Yolculuk sırasında evinizi sırtınızda taşıdığınızı unutmayın ve buna uygun şekilde araç kullanın. Karavanla tatilin bir parçası olan yolun ve yolculuğun keyfini çıkarın ve 80 km.’nin üzerine pek çıkmayın. Seyahat öncesi kasko yaptırmayı ve lastiklerinizi sık sık kontrol etmeyi de ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Rahat mı?

Karavanınız, en büyük ve lüks modellerden biri değilse, eviniz kadar konforlu olmayacağını kesin olarak söyleyebilirim. Bu dar alanı günün farklı saatlerinde farklı amaçlar için kullanmak zorunda olmanız, biraz disiplinli olmanızı zorunlu kılacak. Dolayısıyla yanınıza fazla eşya almayın ve doğanın keyfini çıkarmak için karavanla tatile çıktığınızı ve karavanın zorunlu ihtiyaçlarınızı giderdiğiniz bir alan olduğunu unutmayın.

Kaça mal olur?

Elektrik, su ve duş gibi ihtiyaçlarınız için karavan kampları en ideal konaklama yerleri... Yerine ve özelliklerine göre günlük ücretleri 50-150 TL arasında. Karavanınız yoksa modeline ve tarihe bağlı olarak günlük 400-bin TL arasında değişen fiyatlarla kiralamak mümkün.

Karavan ve karavancılıkla ilgili her türlü bilgi için Türkiye Kamp Ve Karavan Derneği’nin internet sayfasına bakabilirsiniz:
www.kampkaravan.org.tr