Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Sıfır atık bu yılın yükselen değeri... Pek çok sektör ama özellikle de yeme içme sektörü bu konu üzerine yoğunlaşmış durumda. Nisan ayı başında bu konuyla ilgili yine yazmış hatta katıldığım bir atölye çalışmasındaki deneyimlerimi de paylaşmıştım sizlerle.
Bu hafta ise sizlere; sürdürülebilirliği tema olarak seçen, katılan restoranların; yerel ürünler kullanarak ve atıksız mutfak prensibi ile hazırladıkları menüler ile yurdum mutfağının zenginliğini, çeşitliliğini bizlere sunduğu, Restoran Haftası’ndan bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

11’inci kez düzenleniyor

Restoran Haftası, iki yıl aradan sonra 11’inci kez düzenleniyor. Adı hafta ama 5 Mayıs’ta başladı, 31 Mayıs’a kadar sürecek. 100 civarı mekan katılıyor bu yıl restoran haftasına. Mekanlar; kendi konseptlerine uygun olarak o senenin temasıyla hazırladıkları özel menüleri uygun fiyat politikasıyla misafirlerine sunacak.
Ama sadece bununla sınırlı değil Restoran Haftası. ‘Tadım Menüleri’, ‘Şefin Masasında Atık Olmaz Yemekleri’, ‘Atıksız Sokak Lezzetleri Partisi’, ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’, ‘Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’, ‘Sokak Tadında Masalar’ ve ‘Sohbetli Masalar’ gibi etkinlikler, ayrıca ünlü şef buluşmaları, konu uzmanları ile sohbetler de var programda.

Restoran Haftası

Hangi mekanlar var?

Yine kesin sadece İstanbul’dadır diye düşünenlere yanıldıklarını söyleyeyim hemen. Sadece bizim büyük köye has değil bu Restoran Haftası. Bodrum, Denizli, Gaziantep ve İzmir’de de katılımcı restoran, bistro ve kafeler var.
Aklımda kalanlar arasında başta Divan grubu var mesela. Onun dışında İstanbul’da Feriye, Urla’da Hiç, Denizli’de Labada, İzmir’de Kokoreççi Baki Usta, Alaçatı’da İmren, Gaziantep’te Divan, Bodrum’da Daş Mutfak ve daha pek çok mekan var katılan.
Tüm mekanlara, menülerine ve fiyatlarına www.restoranhaftasi.com adresinden ulaşmak mümkün.
Mayıs ayı boyunca katılımcı mekanlarda iki farklı menü, 60 TL ve 90 TL fiyatlı olarak, ‘Restoran Haftası Menüsü’ adı ile misafirlere sunulacak. Bir de tadım menüleri var. Bu tadım menüleri ise üç lezzeti kapsıyor ve 225 TL’ye sunuluyor. Aman dikkat, seçeceğiniz mekanın rezervasyon isteyip istemediğini mutlaka kontrol edin, kapıda kalmayın.

Haberin Devamı

35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması

Bu yıl etkinlik kapsamında ilk kez düzenlenen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın ana sponsoru Metro Türkiye. Mutfağında sürdürülebilirliği ana disiplini haline getirmeyi hedefleyen şefler arasında finale kalan üçü, Prag’da bulunan Metro platformunda eğitim hakkı kazanacak. Atıksız mutfak prensibiyle hazırladıkları reçeteleri ile jüri karşısına çıkacak 10 aday arasından seçilecek 3 şef Restoran Haftası son haftası açıklanacak ve başarılı olan bu üç genç şef, aynı zamanda ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilir Genç Elçileri’ olacak.

Restoran Haftası

Projenin arkasında kadınlar var

Restoran Haftası’nın başarısının arkasında muhakkak ki geniş katılımlı ortak bir çalışma, uyumlu bir iş birliğinin yatmakta. Ama bir turizmci olarak ben özellikle bu projenin sahibi Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı kurucusu Funda İnansal ve etkinliğin ana sponsoru Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng’e, Türk mutfağına yaptıkları katkılardan dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Her daim söylediğim gibi ülkemiz kadınlarının dokunduğu her proje sadece başarılı değil, aynı zamanda zarif de olmakta.