Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Malum nedenden dolayı ertelenen düğünler ve balayı programları sonunda birer birer gerçek oluyor. “İki bayram arası düğün olmaz” deyip erteleyenler de tatlı bir telaş içinde bayramın bitmesini bekliyorlar bugünlerde. Ve herkesin aklında bu yorucu sürecin bir an önce bitmesi ve düğünün hemen ardından, tüm yorgunluk ve birikmiş stresi atacakları balayı programı var. Nereden biliyorum derseniz, pek yakında dünyaevine girecek çok sevdiğim editörümün bayram mesajının altına eklediği “Yok mu bir balayı yazısı evlenecek çiftlere?” notundan...

Haberin Devamı

Yurt dışı seçenekleri

Pandemi nedeniyle yurt dışı alternatifleri bu yıl da kısıtlı ne yazık ki. Mauritius, Filipinler, Barbados, Fiji, Bali, Seyşeller İtalya ya da Yunan Adaları gibi pek çok destinasyona gitmek henüz mümkün değil.
Ancak en az iki doz aşı olduysanız ve uçuştan önce son 72 saat içerisinde yapılmış PCR test sonucunuz negatif ise aralarında Maldivler, Jamaika, Hawaii, Bora Bora, Fransa, Güney Afrika’nın da bulunduğu 90’dan fazla ülkeden biri unutulmayacak balayı programınızın ev sahibi olabilir.
Unutmadan her ülkenin ek şartları olabileceğini ve gidilebilecek ülkeler listesinin de sürekli değişebileceğini ekleyelim. Güncel durumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün web.shgm.gov.tr adresinden ya da Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, IATA’nın www.iatatravelcentre.com sayfasından takip etmek mümkün.

Romantik balayı seçenekleri...
- Maldivler: Kum, deniz, güneş diyorsanız, burası cennetten bir köşe. Yıl boyunca güzel bir hava, lüks tesisler, lezzetli yemekler, kristal berraklığında bir deniz ve harika plajlar. Liste uzun. Hint Okyanusu’nda sadece 400’ünde yerleşim olan bin 200 ada ve adacıktan oluşan Maldivler’de, her turistik ada üzerinde tek bir otel bulunmakta. Akşam dışarı çıkıp bir yer de yeme şansı olmayacağı için mutlaka tam pansiyon rezervasyon yapın. Bir de sıkıntıdan kavga edip, balayı sonrası hemen boşanmak istemiyorsanız, 3-4 günden fazla kalmayın derim. Benden söylemesi.

- Fransa: Paris, en popüler balayı destinasyonlarından biri. Paris denince akla genelde hemen aşk ve romantizm gelmekte. Gün içinde şehrin sunduğu kültürel ve tarihi hazineleri elele keşfe çıkın. Akşamüstlerini ise ara sokaklara saklanmış gizli kafelerde ve lokantalarda diz dize Paris’in gerçek romantizmini yaşayın. Unutmadan otel seçerken beş yıldızın dıºındaki otellerde, beklentiniz söylenenin bir yıldızın altında olsun beklentiniz.

Haberin Devamı

- Jamaika: Karayip Denizi’ndeki Büyük Antil Adaları’ndan biri olan Jamaika, plajları, muhteşem şelaleleri, mistik nehirleri, yıl boyunca süren reggae ve caz başta olmak üzere müzik, spor, kültür ve sanat ekinlikleri ile balayı için ideal destinasyonlardan biri. 10 km. uzunluğundaki bembeyaz kumlu plajı ve muhteºem gün batımıyla Negril Jamaika’nın en güzel bölgesi. En iyi zaman ise ocak-mart arası. Vize istemeyen Jamaika’ya iki aktarma ile yaklaşık 30 saatte ulaşıldığını da not olarak ekleyeyim.

- Güney Afrika: Alışılmışın dışında bir balayı programı yapmak istiyorsanız, Güney Afrika tam size göre. Johannesburg’dan başlayıp, üç günlük safari ile sonrası Cape Town’a geçin. Dünyanın en uç noktası Ümit Burnu, Hint ve Atlas Okyanusları’nın birleştiği Cape Point, şehrin sembolü Masa Dağı, Mandela’nın hapis yattığı Robben Adası, penguenleri ile Bolders Beach, renkli gece hayatı, hepsi Cape Town’da. Vize yok ve THY ile Johannesburg’a gidip, Cape Town’dan dönmek mümkün.

Haberin Devamı

Yurt içi seçenekler haftaya...

Yurt içi ve balayı kelimeleri yaz aylarında yan yana gelince akla gelen ilk iki yer de Antalya ve Bodrum oluyor genelde. Ama lüks kaya otelleri, masalımsı vadileri ve balayına özel programları ile bence Kapadokya çok daha romantik bir destinasyon. Mesela bir sabah size özel balon gezisini takiben, kimsenin yolunun geçmediği saklı bir vadide yine sadece ikinize özel hazırlanmış kahvaltı sonrası, keşfe çıkın derin tarihini Kapadokya’nın. Mavi yolculuk, Bozburun, Gökçeada, Selimiye, Hisarönü, Datça, Kalemadası ya da doğayı ve yürüyüşü seviyorsanız, yaylaları, temiz havası ve eşsiz doğası ile Rize’yi de not alın bir kenara...