Emre Kara

Emre Kara

emrekarayazar@gmail.com

Tüm Yazıları

'Bela' Hande Yener
Hande'nin 20. müzik yılına özel hazırladığı yeni albümden çıkan 'Bela' bugün dijital platforma servis edildi. Giderden azami uzak sıcak bir aşk şarkısı. Kalça sallatacak tatlılıkta, mevcut enerjiyi değiştirir. Yakında Tiktok'da bela akımı başlar.

Kayıtta analog seslerin tercih edilmesi bu albümün gidişatı adına beni heyecanlandırıyor. 'Bela belasın bela bela' dediği her yerde kulağa İtalyanca'da 'güzel güzel' anlamına gelen 'bella bella' tınlıyor sanki. Global pazara da sunulabilecek iyi bir Türkçe pop örneği olmamış mı?

Haberin Devamı

'Kendime Sardım' Oğuzhan Koç
Pandemiden geriye bir 'Kendime Sardım' kalacak! Bu süreçte ne yaşadıysak hepimizin adına şarkısını Oğuzhan yaptı. Hit mi? Net hit. Sıyrılma sebeplerinden biri nakarattaki olay. Pop şarkılarda genellikle kullanılan bir hece ölçüsü var. Bu nakaratta epey farklı. Üşenmeyin sayın hatta, demek istediğimi anlarsınız. Şarkı sözlerindeki ikinci olay karşı tarafa seslenerek başlaması ve yine nakaratta okların kendine dönmesi.

Klip de fazlasıyla yaratıcı; klozet kapağından uçakta cam kenarı yapmak oturduğumuz yerde aklımıza gelecek bir fikir değil. Bu fikirler sahneyede taşınmalı, düşük bütçeli prodüksiyon ama çok eğlenceli görüntüler ortaya çıkar.

'Bu Benim Masalım' Aleyna Tilki
Aleyna'nın yaş aldıkça oturan ses rengiyle ondan şarkılar dinlemeyi sever oldum. 18 yaşından önceki sürecinde büyük çıkış yakalaması, çok genç olması ve özgüveni ultra yüksek açıklamalarıyla illüzyonu inanılmazdı. Reşit olduktan sonra heyecan eşiği Türk halkında nihayete erdi.

Bir önceki şarkısı 'Yalan' kendisinin de sonradan anladığı gibi -olmasa da olur- bir şarkıydı. Reklam kampanyasıyla ortaya atılan 'Bu Benim Masalım' daha başarılı. Enerjisine de, onu dinleyen gençlere de iyi geldiğine eminim. Sadece 'Gezegenin adı Aleyna' dediği yerde irite oluyorum. Şarkının bu sözü olmasa sadece çocuklara değil, herkese hitap ederdi.

'Her Mevsim Yazım' Zeynep Bastık
Zeynep Bastık'ın sesini oturup tartışacak halim yok. Çok güzel bir renk. Zeynep gibi şarkı söyleyen solistlere dair endişem ne yaparlarsa yapsınlar aynı şarkıyı söylüyorlarmış hissi verecek olmaları. Başlarda Zeynep'in akustik performanslarıyla böyle hissetsem de hem konserlerde hem de profesyonel yayınladığı teklilerde vokalini nasıl geliştirdiğini anlamamak mümkün değil.

Haberin Devamı

Zeynep'in Oğuzhan Koç'tan aldığı 'Her Mevsim Yazım' isimli yeni şarkısının okuması o kadar güzel ki; yerli yerinde tavrı ve manevralarıyla şarkıya boyut kazandırmış. Bir şarkıya boyut kazandırmanın önemi en çok şarkıyı daha sonra başka biri söylediğinde aynı etkiyi yaratamadığı zaman ortaya çıkıyor. Samimiyetle belirtmek isterim, bundan sonra şarkıyı Zeynep'ten başka kimse söylemesin. Çünkü ne yaparsa yapsın daha iyisi olmaz.

'Pişmanlar Ülkesi' Gökçe Kırgız
Daha önce ismini çıkardığı işlerde emek veren ortak arkadaşlarımdan gördüğüm ama tek bir şarkısını bile bilmediğim Gökçe Kırgız'ın ilk kez bir tanıtımı kulağımı kesti. Açıp Youtube'dan baktım. Şarkının ismi 'Pişmanlar Ülkesi'. Bence tam anlamıyla çıkışı şimdi yapar. Şarkının muadilleri var mı, var ama süper okumuş. Şarkının sonlarına doğru seslerin iç içe geçtiği bir bölüm var, oraya abone olacağım. Sevgili Gökçe, tarzınızı bulmuşsunuz. Buradan yakmaya devam edin.