SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

MÜJDELERLE DOLU GÜNLERE DOĞRU...

.

ABONE OL
Milliyet Haber

Dünyayı sarsan koro-navirüsün son durumuyla, ülkemizde de mekanların açılması konusu gündemdeki yerini aldı. Müjdeli haberler çok yakında... Paket servisi ve gel-al hizmetleriyle öne çıkan restoranlara geçmeden önce, hafta başında aldığım güzel bir haberi siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.



MICE’dan Gastro müjdesi

ACE of MICE etkinliğiyle eş zamanlı olarak Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ‘7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke’ mottosuyla 2-4 Haziran’da düzenlenecek Gastro Show ile Türkiye’den ve dünyadan sektöre damga vurmuş şef ve uzmanları İstanbul’da bir araya getirecek.

Kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön veren ve turizm sektörüyle tedarikçilerini yıllardır bir araya getiren fuarda, Türkiye’nin turizm otoriteleriyle görüşülerek bacasız sanayimizin gelişmesine katkıda bulunulacak. Bu kapsamda ve ACE of MICE Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman ile GYD Başkanı Gürkan Boztepe öncülüğünde düzenlenecek Gastro Show İstanbul, hem gastronomi turizmini artırarak sektörün ticari hacmini yükseltecek hem de mutfağımızı dünyaya tanıtacak.

Divan lezzetleri...

Kalitesiyle her daim bir adım önde olan Divan Restoranları, paket serviste de bu çizgisinden şaşmadı. Usta şeflerin lezzetli ellerinden çıkan yemekler, salgın döneminde doğa dostu ve sürdürülebilir paketlerle evlere taşınıyor. Hatta akıllı ambalaj sistemi sayesinde teslimat sonrasında ısı durumuna göre sipariş sahipleri yönlendiriliyor.



Muallim Ocakbaşı

Geleneksel ocakbaşı lezzetlerine özel dokunuşlarıyla fark yaratan Muallim Ocakbaşı, menüsündeki birçok ürünü Beşiktaş ve çevresine ulaştırabiliyor. Hijyen koşullarına son derece dikkat edilen mekan, kuzu karski, Kars başı, küşleme, beğendi yatağında sunulan kaburga roll, mezeleri ve tatlılarıyla dikkat çekiyor. Bir başka önemli noktaysa her yemeğin taze yapılması...

Yeni bir tat: Dupi

Araştırmalarıma göre ‘dupi’ Çince’de ‘karın’ anlamına geliyor. Menüleri görünce, “Karın doyurmak için güzel bir seçenek” dedim. Aslında bu kavram, özel tarifli dışı çıtır içi yumuşacık hamuru ve bol içli dolgu çeşitleriyle yapılmış bir lezzet. Ama onun için Dupi sandviç veya Dupi dürüm diye bir format içine koymayalım. Ekmek arası sokak lezzetlerini severlere yeni bir tat diyelim.

Menüsünde çöp şiş, kaburga, köfte ve Adana kebabın yanı sıra tatlıların da bulunduğu Dupi, hijyenik kutular ve kraft torbalarla evinize geliyor. Bu arada dikkat ettiğim husus çevreye duyarlılıkları...

Zaman zaman müşteriler kendi servis tabak ve kaselerini gönderebiliyor. Böylece mekan ona göre dizayn edilip süslenmiş yemekleri konuklarına sunabiliyor.

Tahminim şudur ki pandemi sonrası evlerimiz bize eskisinden daha hoş ve konforlu görünecek. Bu usulü tamamen terk etmeyeceğiz. Mekanlarda bunlara istinaden yeni oluşumlara kendilerini hazırlayacaklar. Tabii burada yazımı bitirirken bir temennimi ifade edeyim. İnşallah bu felaket tez zamanda ülkemizden, kıtalarımızdan ve dünyamızdan gider.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. KORONAVİRÜS VE 11 AYIN SULTANI
  2. TARİHİ BEYOĞLU ÇİKOLATA VE KAHVE
  3. Daha iyi olacağız
  4. SALGINDA ÜÇÜNCÜ DALGA VE DİRENCİ AZALAN BİZLER
  5. DOYA DOYA KAHVALTI
  6. HATAY’DAN KAMBOÇYA’YA
  7. VEGAN YAŞAM TARZI ÜZERİNE
  8. MÜJDELERLE DOLU GÜNLERE DOĞRU...
  9. RESTORANLARIN PANDEMİ METODU
  10. FINE-DINING’DEN PAN-DINING’E...

© Copyright 2021

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.