Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

E ski yıllarda kulağımız İstanbul Radyosu’nun ya 13.00 ya da 19.00 ajansında olurdu. Şimdi ise durum değişti; gözümüz televizyonda, bu hafta çok önemliydi açılımlar yönünden... Neyse ki çok beklemedik, birçok rahatlama hayatımıza girdi.
Aşı kampanyasında yeterli kapasiteye ulaşmış değiliz. Eminim ki; yapılan bağlantılarla bu ay içerisinde bir basamak atlayacağız. Bu arada bazı meslek mensupları da özellikle aşılanacak. Bize düşen randevuyu almak ve gününde gidip, aşı olmak...
Son olarak ‘maske çıkarma’ konusu sosyal medyada konuşulmaya başladı. İnanıyorum ki maske, mesafe, hijyen kaidelerine riayet edip, aşıdan kaçmaz isek, sıra çıkarmaya da gelecek. Kısıtlama saatleri de pozitif anlamda değişecek.
Editörüm Eda Ünsün ile bu haftaki yazımız için konuşurken bir fikir ortaya çıktı. Bugünkü yazımda alışılagelmişin dışına çıkıp, size yeni adreslerden ve mekanlardan bahsedeceğim. Zira biliyorum ki, hepimizin buna ihtiyacı var.
Şimdi gelelim yeniliklere... İşte Alaçatı ve İstanbul’dan iki yeni mekan...

Haberin Devamı

YENİ KURALLAR... YENİ MEKANLAR...
Eski Dostlar Ocakbaşı

Alaçatı Port’ta açılan Eski Dostlar Ocakbaşı hem nostaljik dekorasyonu ve müzikleri hem de lezzetleriyle dikkat çekiyor. Serhat Menket ve Başar Bölükbaşıoğlu’nun sahipleri olduğu mekana, Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve Safiye Ayla da sesleriyle ruhunu veriyor.Alaçatı Port’ta açılan Eski Dostlar Ocakbaşı hem nostaljik dekorasyonu ve müzikleri hem de lezzetleriyle dikkat çekiyor. Serhat Menket ve Başar Bölükbaşıoğlu’nun sahipleri olduğu mekana, Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve Safiye Ayla da sesleriyle ruhunu veriyor.Akşam, yakamozlu denize nazır, mutlu ve keyifli dakikaların geçirildiği Eski Dostlar Ocakbaşı’nın iştah kabartan mezeler ve yemeklerden oluşan mükellef bir menüsü var. Sene boyunca hizmet verecek mekan, güler yüzlü servis ekibi ve enerjisiyle önerebileceğim bir yeme-içme adresi...

Elias Beach Alaçatı

Bu yaz kapılarını açan yeni beach Elias ile Alaçatı’da sanki adalardaymışçasına Yunan esintileri yaşanıyor. Şef Stathis Dapiasis’in plaj ve restoran kısmına özel hazırladığı lezzetlere, masmavi deniz, yılların zeytin ağaçları ve bembeyaz dekorasyonun bir arada sergilediği etkileyici ambiyans ile müzikler eşlik ediyor. Yüksek bir kapasiteli sadece yetişkinlere özel servis veren Elias Beach Alaçatı, kapılarını saat 10.00’da açıyor ve rezervasyonla misafirlerini ağırlıyor.

Haberin Devamı

YENİ KURALLAR... YENİ MEKANLAR...

Ne Yiim, Fulya’da!

Etiler ve Caddebostan’da ciddi bir müdavim kitlesi oluşturan Ne Yiim, Fulya’da üçüncü şubesini hizmete soktu. Samimi ve sıcak ambiyansıyla dikkat çeken mekanda kahvaltıdan hamburger ve sandviçlere, taze meyve-sebze sularından fırından günlük çıkan bakery lezzetlere, böreklerden pizzalara kadar uzanan zengin bir menü var. Bol malzemeli Şefin Pizzası, Steak&Cheese Sandviç, Tombik Hamburger ve Gobit Hamburger gibi birçok lezzet Ne Yiim’in favorileri arasında öne çıkıyor.
Ekmekleri arasındaysa, Ekşi Mayalı Tam Fırın Ekmeği, Alman Çavdar Ekmeği, Yayla Ekmeği, Francala, Ekşi Mayalı Fransız Köy Bageti gibi her damak tadına uygun birçok çeşit yer alıyor.