Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Turizm sektörüne büyük katkıları bulunan eski müsteşarlardan Savaş Küce’nin yıllar önce Karadeniz turizminin geleceği ile ilgili tespitlerini dün gibi hatırlıyorum ama onun verdiği süre çoktan geçtiği halde Karadeniz henüz keşfedilmedi.
Ordu ili bunlardan biri... Denizden, yaylalarına her tarafından bereket fışkırıyor.
Bölgede kurulan balık çiftliklerinde deniz suyunun soğuk olması nedeniyle ülkemizin diğer bölgelerine oranla daha lezzetli balıklar yetişiyor. Yemyeşil yaylalar özellikle küçükbaş hayvanların yetişmesinde muhteşem sonuçlar veriyor.
Havaalanının açılması Ordu’ya ayrı bir canlılık getirmiş. Zaten doğa tarafından imtiyazlı olan Ordu, aslında yaz tatilleri için ideal bir yer. Sıcak yaz günlerinde yaylada mı olmak isterseniz, deniz kenarında mı? Yoksa şehir merkezinden teleferiğe binip, doğayla uyumlu tesiste hem gözleri hem ruhu hem de mideyi doyurup hoş saatler mi geçirmek istersiniz? Hepsine yanıt verecek bir kent.

Haberin Devamı

DOĞA HARİKASI ORDU

Fırtına vali atandı

Tunceli’ye üç yıl içinde sınıf atlatan Vali Tuncay Sonel, Ordu’ya atandı. Çok uzun yıllardır tanıdığım Sonel’in burada bir şansı daha var. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in belediye başkanı olması... Çok çalışkan ve idealist bir insan olan Hilmi Bey, dünyanın en büyük bankalarından ICBC ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini bırakıp, Ordu’ya hizmet etmeye geldi. Bu iki çalışkan yöneticinin müthiş sinerjisini hemen hissettim.
Vali Tuncay Sonel, Tunceli’ye gondollar getirdi. Sanayi yatırımlarını, turizm yatırımlarını bölgeye çekti. İstihdamı artırdı. Ordu’da neler yapacağını merak ediyorum. Bir hafta gibi kısa sürede halkın sevgisini kazanmış. Yolu açık olsun.

Yemek molası Gülhan’da

Karayoluyla koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyarak yaptığımız yolculuk biraz uzun sürünce öğle yemeğini Samsun Bafra’da Gülhan Restoran’da yedik. Önceden bildiğim yer, riske girmek istemedim. Tertemiz pırıl pırıl bir restoran. Samsun’da yemek deyince akla ilk pide gelir... Buzdolabında hamuru ve malzemeleri bekleyen, fırına atılan ve kısa sürede önünüze gelen pizza gibi bir yiyecek değildir pide... Hamurunun titizlikle açılması, dinlendirilmesi gerekir.
Pastırmalı, kuşbaşılı, kıymalı, ıspanaklı ve dört peynirli pide çeşitlerini denedik Gülhan Restoran’ın. Hepsi başarılı, lezzetli. Ama fırın sütlacını yemeden bu mekandan ayrılmak olmaz. Sahipleri Cemal, Süleyman ve Mehmet Gülhan kardeşler her zaman işlerinin başındalar. Şef Mehmet Aydın’ın sıcakkanlılığı ve misafirperverliği konuklarına hep güven veriyor. Bu restoranı yıllar önce, damağına güvendiğim ve bölgeyi çok iyi bilen emniyet memuru İbrahim Gümüş önermişti.
Gülhan Restoran’a uğramadan Ordu’ya gidilmez, Ordu’dan dönülmez!

Haberin Devamı

DOĞA HARİKASI ORDU

ASMA YAPRAĞINDA VİŞNELİ SARDALYA

Malzemeler:

- 5 adet asma yaprağı
- 5 adet temizlenmiş sardalya
- 15 adet çekirdekleri alınmış vişne

YAPILIŞI: Asma yapraklarının arasına sardalya filetolarını ve ikiye kesilmiş vişneleri yerleştirerek sarın. Izgarada bir yüzünü dört, diğer yüzünü üç dakika pişirin. Afiyet olsun.