Son Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPuf puf kabaran kek için hamuruna mutlaka ekleyin! Kabarma garantili kekin püf noktası
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Puf puf kabaran kek için hamuruna mutlaka ekleyin! Kabarma garantili kekin püf noktası

19.02.2025 - 12:30 | Son Güncellenme: 19.02.2025 - 12:30

#süt#tuz
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Evde kek yaparken en büyük hayal kırıklıklarından biri, fırından çıkan kekin sönük ve sert olmasıdır. Oysa ki puf puf kabaran, yumuşacık bir kek yapmak birkaç basit ama etkili püf noktasıyla mümkündür. İşte kabarma garantili kekin sırrı ve hamuruna mutlaka eklemeniz gereken malzemeler!

1/8Puf puf kabaran kek için hamuruna mutlaka ekleyin Kabarma garantili kekin püf noktası

Mutfağa girip kek yapmak istediğinizde, fırından çıkardığınızda sönük ve sert bir kekle karşılaşmak can sıkıcı olabilir. Oysa ki dışı nar gibi kızarmış, içi pamuk gibi yumuşacık, puf puf kabaran bir kek yapmak hiç de zor değil! Lezzetli ve kabarma garantili bir kekin sırrı, birkaç basit ama etkili püf noktasında gizli. Özellikle hamuruna ekleyeceğiniz bazı malzemelerle kekinizin mükemmel bir dokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. İşte kabaran kekin sırları ve mutfağınızda harikalar yaratacak tarif ipuçları!

2/8UNUTMAYIN: ODA SICAKLIĞINDA MALZEMELER ŞART

UNUTMAYIN: ODA SICAKLIĞINDA MALZEMELER ŞART

Kekin puf puf kabarması için dikkat edilmesi gereken ilk kural, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Özellikle yumurtalar ve süt soğuk olursa, hamur homojen karışmaz ve kek yeterince kabarmaz. Bu yüzden kek yapmadan en az yarım saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarmak büyük fark yaratır.

3/8SIRRI AÇIĞA ÇIKIYOR: NİŞASTA EKLEYİN

SIRRI AÇIĞA ÇIKIYOR: NİŞASTA EKLEYİN

Kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en etkili malzemelerden biri nişastadır. Unun bir kısmını nişastayla değiştirmek, kekin dokusunu hafifletir ve kabarmasını kolaylaştırır. Örneğin, tarifinizde 2 su bardağı un kullanılıyorsa, bunun yarım su bardağını nişasta olarak ekleyebilirsiniz. Bu küçük değişiklik, kekin pamuk gibi olmasını sağlayacaktır.

4/8SÜT MÜ, YOĞURT MU İŞTE DOĞRU SEÇİM

SÜT MÜ, YOĞURT MU? İŞTE DOĞRU SEÇİM

Kekin nemli ve kabarık olmasını sağlamak için süt yerine yoğurt kullanmak harika bir taktiktir. Yoğurdun asidik yapısı, kabartma tozunun daha etkili çalışmasını sağlar ve böylece kekiniz daha çok kabarır. Eğer yoğurt yerine süt kullanacaksanız, birkaç damla limon suyu ekleyerek aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

5/8KABARTMA TOZUNUN GÜCÜNÜ ARTTIRIN

KABARTMA TOZUNUN GÜCÜNÜ ARTTIRIN

Kabartma tozunu eklerken doğrudan una karıştırmak, homojen bir dağılım sağlar ve kekin eşit şekilde kabarmasına yardımcı olur. Ayrıca, kabartma tozunun daha etkili çalışması için bir çimdik tuz eklemek de önemli bir püf noktasıdır. Tuz, diğer malzemelerin lezzetini de ön plana çıkarır.

6/8YUMURTALARI KÖPÜK GİBİ ÇIRPIN

YUMURTALARI KÖPÜK GİBİ ÇIRPIN

Kekin kabarmasında yumurtaların doğru şekilde çırpılması büyük rol oynar. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpmak, karışıma hava girmesini sağlar ve kekin daha çok kabarmasına yardımcı olur. Eğer mikser kullanıyorsanız, yüksek devirde en az 5 dakika çırpmayı ihmal etmeyin.

7/8FIRINA VERİRKEN DİKKAT

FIRINA VERİRKEN DİKKAT!

Keki fırına koyarken önceden ısıtılmış fırın kullanmak çok önemlidir. Soğuk fırına koyulan kek, yeterince kabarmaz ve içi hamur kalabilir. Ayrıca, fırının kapağını pişme süresinin ilk 20 dakikasında asla açmamak gerekiyor. Aksi takdirde, kekiniz sönebilir ve tüm emekler boşa gidebilir.

8/8SON DOKUNUŞ: TERS ÇEVİRME TAKTİĞİ

SON DOKUNUŞ: TERS ÇEVİRME TAKTİĞİ

Keki fırından çıkardıktan sonra kalıpta 10 dakika kadar bekletip ardından tel ızgara üzerine ters çevirerek soğutmak, kekin sönmesini önler. Böylece kekiniz hem kabarık kalır hem de eşit şekilde soğuyarak mükemmel bir doku kazanır.

EN ÇOK OKUNANLAR
DEPREM SON DAKİKA KANDİLLİ/AFAD: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son Depremler Listesi
DEPREM SON DAKİKA KANDİLLİ/AFAD: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son Depremler Listesi
GTA 6 ne zaman çıkacak GTA 6 çıkış tarihi belli oldu mu
GTA 6 ne zaman çıkacak? GTA 6 çıkış tarihi belli oldu mu?
O Ses Türkiye yarı finali ne zaman, saat kaçta O Ses Türkiye finale doğru...
O Ses Türkiye yarı finali ne zaman, saat kaçta? O Ses Türkiye finale doğru...
SON DEPREMLER SON DAKİKA SON DEPREMLER: AFAD/Kandilli Rasathanesi İstanbulda deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler sorgula
SON DEPREMLER SON DAKİKA SON DEPREMLER: AFAD/Kandilli Rasathanesi İstanbul'da deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler sorgula
milliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik