Pazar Sadeliğin görkemi

Sadeliğin görkemi

23.01.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yüzlerce renk arasından seçim yapılamadığında, en kolay seçenek gibi düşünülen beyaz; sanıldığı kadar kolay lokma olmadığını son yıllarda kanıtladı. İskandinav tarzı dekorasyonun, minimalizmin, sadeliğin, doğalın popüler olduğu yeni çağın estetik anlayışı; beyaza sade ama gösterişli tahtını geri verdi.

Sadeliğin görkemi

Sakinlik, temizlik hissi veren; mekanların daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlayan beyazın kullanımı sanılanın aksine oldukça fazla ayrıntı barındırıyor. Beyaz bir duvar, her zaman temiz ve klasik görünür fakat doğru dekorasyon ile birleştirilmezse sıkıcı, göz yorucu ve hatta bunaltıcı olabilir. Evinizin ışığına uygun beyaz tonunu, doğru eşya ve renk kombinasyonları ile birleştirerek minimalist, bohem, İskandinav tarzı, modern veya elegan bir dekorasyona kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Beyazın seçiminde en önemli kriterlerden biri mekanın ışığıdır. Işığın yoğunluğu; sarı, beyaz veya led ışık olması ayrıca dekorasyonunuzda kullandığınız objelerin renkleri karteladan seçtiğiniz beyazın duvarınızdaki görünümünü etkileyecektir. Beyaz renk, ışık tayfındaki tüm renkleri yansıttığı için mekan içerisindeki her renk, beyaz duvarınız üzerinde kendine ait bir gölge ve ton bırakacaktır. Sarı ışık kaynağında ve güneş ışığında daha sarı alt tonları yansıtan beyaz duvarınız, beyaz ışıkta ve led ışıkta daha mavimsi alt tonları görmenizi sağlayacaktır.

Mekanın; bohem ve sıcak bir dekorasyona sahip olmasını istiyorsanız beyaz duvarlarınızı doğal objeler, ahşap mobilyalar, renkli şallar, hasır sepetler ile tamamlayabilirsiniz. Daha minimalist ve sofistike bir dekorasyon için beyaz, gri ve siyah ile mekanda kontrast yaratabilirsiniz. Bu kontrasta ekleyeceğiniz bir miktar sarı, turuncu, yeşil veya mavi mekanın enerjisini artırıp her rengin daha belirgin görünmesini sağlayacaktır. Gri koltuğunuzun üzerindeki o tek sarı yastığın, mekanın havasını ne kadar değiştireceğine inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Elegan bir görünüm

Son yıllarda adını çok sık duyduğumuz ve modası geçmeyen İskandinav tarzı dekorasyon ise neredeyse hepimizin gözdesi. Bebek odasından yemek odasına, mutfaktan salona neredeyse her yaşam alanına uygulanabilen İskandinav tarzı dekorasyon; rahatlık, sadelik ve işlevselliği esas alırken elegan bir görünüm elde etmenizi de sağlıyor. Beyaz duvarların; metal aydınlatmalar, ahşap mobilyalar, yumuşak ve doğal renklerde objelerle tamamlandığı İskandinav tarzı dekorasyon ile küçük mekanlar bile ferah ve sıcacık hissettirebiliyor. Beyazın doğru tonu ile boyanmış, ufak dokunuşlarla farklılaştırılmış evlerinize kış mevsimine inat sıcacık ve huzur dolu bir hava katmak sizin elinizde.