SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

1 Adet Mandalina Kaç Kalori? Mandalinanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Mandalina, kış aylarında sık sık tüketilen bir meyvedir. Özellikle içerdiği vitaminler bakımından oldukça önem taşımaktadır. Mandalinanın içerisinde bulunan çeşitli vitaminleri öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bir adet mandalina kaç kalori? Mandalinanın protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detaylarıyla derledik.

|

Kışın pek çok hastalığa iyi gelen ve bu hastalıkları önleyen mandalina, içerisinde barındırdığı vitaminler ile oldukça faydalı bir meyvedir. Bağışıklığı kuvvetlendirir ve C vitamini içermesi sebebi ile karaciğer kanserine yakalanma riskini düşürmekte etkilidir. 

1 Adet Mandalina Kaç Kaloridir?

Zengin besin değerlerine sahip olması ve yüksek lif içermesinin yanında düşük kalorili bir meyve olması sebebi ile mandalina, diyet listelerine rahatlıkla alınabilen bir meyvedir. 

Bir adet mandalina yaklaşık 125 gramdır ve 63 kaloridir.

Mandalinanın Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Kış aylarında sıkça yakalanılan soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık kazandıran mandalina, diyetisyen listelerinde sıkça tercih edilen bir meyvedir. Düşük kalorili ve yüksek besin değerine sahip bir besindir. 

Bir adet mandalinanın besin değerleri şu şekildedir:

63 kalori 

13.38 gr karbonhidrat

0.59 gr protein

0.13 gr yağ

2.61 gr lif

11.25 mg sodyum

57.5 kalsiyum

283.75 mg potasyum

52.88 mg C vitamini

71.25 mg A vitamini

Mandalina, ülkemizde Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz'de üretilmektedir. C vitamini mandalinanın yanında greyfurt, portakal gibi meyvelerden de alınabilmektedir. Bunlar da turunçgiller ailesinin diğer üyelerindedir

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.