SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

GÜZELLİK HABERLERİ

İncelmeye başlayan saçları dönüştürün! Doğru sanılıyor, saça zarar veriyormuş

Bir zamanlar kalın olan atkuyruğunuzun zayıf ve cansız görünmesinden şikayet ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Beslenmeniz ve kullandığınız ürünler gibi birçok etken saç tellerinin gücünü etkileyebilir ve bu da saçlarınızın hacmini kaybetmesine neden olur. Ancak bu soruna neyin sebep olduğunu gerçekten bilmek istiyorsanız, sizin için saç incelmesiyle ilgili bazı doğruları çürütüyoruz.

Daha önce hiç bu kadar parlak olmamıştı! Kıvırcık saçları kurtaran tüyo

Saçın kabarmasının en büyük nedenlerinden biri de susuz kalmadır. Nem kaybını telafi etmek için, kütikül (saçınızın en dış tabakası) açılır ve nem geçer. Bu, saç tellerinin şişmesine ve sonunda size o kabarık saç görünümünü vermesine neden olur. Biraz zaman ve sürekli çaba gerektirse de, saç kabarmasını ele almak mümkündür. Bu basit ipuçlarıyla, kabarık saçlarınıza parlaklığını geri kazandırabilirsiniz.

Her derde devaymış! Demlenmiş kahveyi sprey gibi kullanın, rengi canlanıyor

Çok fazla kafein sağlığınız için kötü olabilirken, saçlarınız için harika bir içerik olabilir. Kahve, ruh halinizi iyileştirmenin ve sabah sizi uyandırmanın yanı sıra sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmak için de harika bir içeriktir. Saç uzamasını destekler, saçı daha koyu ve parlak yapar ve ayrıca dokusunu iyileştirir. Hayallerinizdeki saçlara kavuşmak için bunları deneyebilirsiniz.

Kepekten kurtulmanın altın kuralı! Sadece 2 damlası yetiyor

Kepek, herkesin başına gelebilen bir sorundur. Ne yaparsak yapalım veya ne kadar dikkatli olursak olalım, kepek oluşumu tamamen önlenemez. Kepek üreten maya olan Malassezia aslında tüm saç derilerinde bulunur. Ancak herkesin saç derisi mayaya aynı şekilde tepki vermez, bu yüzden bazılarımızda kepek vardır, bazılarımızda yoktur. Ayrıca, kepek için kalıcı bir tedavi yoktur. Ama kepekten hızla kurtulmanıza yardımcı olacak beş harika ipucumuz var.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.