SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

1 Adet Susamlı Simit Kaç Kalori? Lahmacunun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Simit Türk mutfağının kültür açısından en önemli yiyeceklerden biridir. Osmanlı'dan bu yana gelenek hale gelen simidi sokak satıcılarından tutunda en modern pastanelere kadar her yerde bulmak mümkündür. Bunun yanında susamla kaplanmış olan simit çeşidi de oldukça sevilerek yenmektedir. Kişiler severek yemenin yanın 1 adet susamlı simitte ne kadar kalori ve besin değeri olduğunu da merak etmektedir. 1 adet susamlı simit kaç kalori? Lahmacunun protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

|

Susamlı simit, susamla kaplanmış ve yuvarlak şekilli bir besindir. Ülkemizde yaygın olarak kahvaltılarda tüketilen bir yiyecektir. Bunun yanı sıra çay simit ikilisi gelenek hale gelmiş ve hoş sohbetlere meze olmuştur. Ayrıca içerisinde birtakım besin değerleri de bulunur.

1 Adet Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit daha çok sabah kahvaltılarında tüketilmektedir. 1 adet orta boy susamlı simit yaklaşık olarak 275 kaloriye tekabül etmektedir.

1 Adet Susamlı Simidin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Orta boy 1 adet susamlı simitte bulunan besin değerleri şu şekildedir:

 - 275 kalori,

 - 57.14 gram karbonhidrat,

 - 10.71 gram protein,

 - 3.57 gram yağ,

 - 3.60 gram lif,

 - 0.00 miligram kolesterol,

 - 536.00 miligram sodyum,

 - 0.00 miligram potasyum,

 - 0.00 miligram kalsiyum,

 - 0.00 ui A vitamini,

 - 0.00 miligram C vitamini ve 

 - 6.43 oranında demir içermektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.