SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

1. Ay Aşısı Nedir, Neden Yapılır? 2. Ay Aşısı Ateş Yapar Mı, Yan Etkileri Nelerdir?

Bebekler sağlıklı bir gelişim süreci geçirebilmesi için bazı aşıları olması gerekiyor. Özellikle 2. ay aşısı pek çok anne baba tarafından araştırılan bir konu oluyor. 2. ay aşısının neden yapıldığı ve nasıl bir etki gösterdiği merak edilen bir konudur. 2. ay aşısı nedir, neden yapılır? 2. ay aşısı ateş yapar mı, yan etkileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.  

|

Bebeklerin olmaları gereken aşılardan birisi olan 2.ay aşısı, bazı yan etkiler göstererek aileleri endişe içine sokabiliyor.

1. Ay Aşısı Nedir? Neden Yapılır?

 Bebekler aşı olurken zor bir süreç geçirebiliyor. Aşılar bazen yan etkileri olan ilaçlardır. Her ne kadar yetişkinlerde çok fazla yan etki görülmese de bebeklerin bünyesinden dolayı yan etkiler görülebiliyor. 2. Ay aşıları da bu yan etkisi olan aşılardan biridir

1.Ay aşıları bebekler için zor bir süreç olabiliyor. Bu zamanlarda anne ve babalar aşı sonrası bebeklerde bazı yan etkiler görebiliyor. Her bebeğin bağışıklığı farklı olabileceğinden görülebilecek belirtiler farklı olabiliyor. 2. Ay aşılar bebeklerin olması gereken bir aşı türüdür. 2. Ay aşıları içerisinde birçok aşı türü bulunuyor. Bu aşı türleri şu şekildedir;

  • Verem
  • Rotavirüs
  • Pnömokok
  • Karma

Bebeklerin gelişimini tamamlaması ve bazı hastalıklardan korunabilmesi için bu aşıları olması gerekiyor. Bebeklerin uyku düzenleri de bu aşılar kadar önemli bir konudur. İlk aylar bebekler ve aileler için zor bir süreç olsa da bu durum her bebeğin yaşayabileceği bir durumdur.

1.Ay Aşısı Ateş Yapar mı? Yan Etkileri Nelerdir?

 2.ay aşıları bebeklerin bazı belirtileri göstermesine neden olabiliyor. Bu belirtiler arasında en çok görülen belirti ise ateştir. Bebekler bu aşıdan sonra ateşleri yükselebiliyor. Aileler yüksek ateş karşısında endişe içine girerek doktorlara başvurabiliyor. Fakat ateş belirtisi her bebekte görülen bir belirti değildir. Her bebekte farklı belirtiler gözlemlenebiliyor.

  Ateş görülmesi durumunda ateş seviyesi aile bireyleri tarafından ölçülerek takip edilmelidir. Ateşin 38 derecenin üstüne çıkmasıyla birlikte mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekir. Bebeğin yaşadığı ateş seviyesi hayati bir önem taşıyor. 2. Ay aşısının uykusuzluk ve huzursuzluk gibi bazı yan etkileri de gözlemlenebiliyor.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.