SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

68'lerin filmi start aldı

68'lerin filmi start aldı

|

DENİZ Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarıyla, 68 Kuşağı'nı konu alan 'Hoşçakal Yarın' adlı filmin çekimlerine başlandı. Türkiye siyasi tarihine yönelik geniş kapsamlı ilk çalışma olan filmin hikayesi, 1968'den günümüze kadar uzanan zaman dilimini kapsıyor.
Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da oynadığı 'Hoşçakal Yarın'ın ilk çekimleri, Sultançeşme Parkı'nda yapıldı. Senaryoya göre Çapan, düzenin küstürdüğü bir ressamı oynayan Bedri Baykam'a ait gecekondunun yıkımında isyan eden halkı sakinleştirdi. 'İsyancı ruhun', Türk insanın bir özelliği olduğunu belirten Çapan, tarihsel bir sorumluluğun yerine getirildiği böyle bir filmde rol almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yönetmen Reis Çelik'in üzerinde yedi yıldır çalıştığı projede, Deniz Gezmiş'i canlandıran 39 yaşındaki Berhan Şimşek de, "Deniz, asıldığında 25 yaşındaydı. Onun aktifliğine sahip olmak ve aradaki yaş farkını kapatmak için düzenli kilo veriyor, masa tenisi oynuyorum" dedi.
Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'ın ve başkanın gençliğini oynayan Ferhat Tunç'un da rol aldığı, Fransa, Macaristan ve Belçika ortak yapımı filmin bütçesiyse 1.5 milyon dolar. Avrupa Birliği'nin sinema destekleme fonu Euroimages'dan yaklaşık 300 bin dolar yardım alan 'Hoşçakal Yarın'ın bütçesi, başta 68'liler olmak üzere, demokrat kişi ve kuruluşlarla tamamlanmaya çalışılıyor.
Müziğini 40 kişilik bir senfoni orkestrasıyla Arif Sağ'ın üstlendiği filmin
en önemli bölümlerini, 68'li yıllarda 6. filonun denize dökülmesi, İstanbul Üniversitesi işgalleri, ODTÜ olayları, 12 Mart Darbesi, Gezmiş ve arkadaşlarının idamı oluşturuyor.



© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.