SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

94.3.. Bu frekans kadınlara özel

Sekiz kadının kurduğu Radyo Fe/Male, kadınlara kadınca programlar yapıyor.. Hem de erkek yayın yönetmenlerine rağmen..

|

94.3.. Bu frekans kadınlara özel

Sekiz kadının kurduğu Radyo Fe/Male, kadınlara kadınca programlar yapıyor.. Hem de erkek yayın yönetmenlerine rağmen..

ESRA KURT İstanbul

Hayatın her alanında var olma mücadelesi veren kadınlar, şimdi de radyoculuğa el attı. Çeşitli mesleklerden sekiz kadın biraraya gelerek, kadınların sesi 'Radyo Fe/Male'i kurdu.
Yalnızca genel yayın yönetmenliği ve sanat danışmanlığını erkeklere bırakan kadınlar, 94.3 frekansından hergün kadınlara, 'kadınca' sesleniyor. Radyo Fe/Male (Kadın), yaklaşık yedi aylık bir deneme yayınından sonra, bir ay önce normal yayınına geçti. 'Az söz, çok müzik' sloganıyla Türkçe pop müziklerle yayına başlayan radyoda, sağlık, moda, diyet gibi 'kadınca' dergilerde yer alan konulara yer veriliyor. Ancak, bu bilgiler, müzik yayını arasında 15 - 45 saniye içinde, 'kısa kısa' notlarla aktarılıyor.

'Kesinlikle feminist değiliz'
Radyonun tek erkek çalışanı, Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaya, Marmara Bölgesi'ne yayın yaptıklarını söylüyor.
Gerçek mesleği dublaj sanatçılığı olan Kaya, Radyo Fe/Male'in genel yayın yönetmeninin neden erkek olduğu sorusunu da şöyle yanıtlıyor:
"Ben çeşitli radyolarda programcılık ve yöneticilik yaptım. Teknik konularda bayanların desteğe ihtiyacı olduğu için yayın akışı ile ilgili düzenlemeleri ben yapıyorum. Ancak işin özü ve ruhu kadınlar.. Feminist olma amacında değiliz. Türkiye'de kadınları temsil etmek yalnızca 'Kadınlar eziliyor' demek midir? Kadının güzelliğini öne çıkaralım. Daha akılcı, mantıklı yaklaşıyoruz.."

Kim hangi programı yapacak?
Radyo Fe/Male'in sekiz kadın kahramanı ve yapacakları programlara gelince:
• İşletmeci Songül Sancaktar, 'İz Bırakanlar'ı,
• Pedagog Özlem Dündar 'Arıza'yı,
• Siyasal Bilgiler öğrencisi Saadet Konak 'Peri Kızı'nı,
• Radyo/TV bölümü mezunu Tuğba Ülker 'İki Kaşık Şeker'i
• Konservatuvar mezunu Fulden Abacıoğlu 'Kadın Dünyası'nı,
• Radyo/TV bölümü öğrencisi Betül Hakyemez 'Müzik İstek'i,
• Psikolog Sabiha Kurtulmuş 'Sabina'yı yapacak;
• İktisatçı Özlem Çalık 1 Temmuz'dan itibaren haberleri sunacak. Bu arada, Nezihe Kalkan da radyonun cıngıllarını hazırlıyor.




YAŞAM























© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.