SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Acurun Faydaları Nelerdir? Acur Meyvesinin Cilde Olan Yararları

Günümüz koşullarında acur yaygın olarak pek çok sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle sizler için acurun faydaları nelerdir? Acur meyvesinin cilde olan yararları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

|


Acur, görüntüsü bakımından salatalığa benzeyen ama rengi ve tadı bakımından daha farklı olan bir besin çeşididir.

Acurun Faydaları Nelerdir?

Acur besin değeri bakımında çok önemli besinler arasında yer alırken ayrıca da sağlık açısından da çok faydalıdır. Bu faydalar;

Düşük kalorili olan acur kilo vermek isteyen kişiler için güzel bir alternatif olmaktadır. Ayrıca lif yönünden de çok zengin olması kişilerin açlık hissini önlemede yardımcıdır.

C vitamini ve de A vitamini yönünden çok zengin olan acur düzenli tüketiminde yaşlanmayı hızlandırmakta olan serbest radikaller ile savaşma da etkin oldukları için acur yaşlanmayı geciktirmeyi destekler.

Harika bir potasyum kaynağı olan acur kan basıncının düşmesine de yardımcı olmaktadır. Sodyumun kötü olan etkilerini azaltıp kalp dostu bir etki göstermektedir.

Çözünür lif bakımından acur çok zengindir. Bundan dolayı da acur, kabızlık problemi çeken kişiler için oldukça faydalıdır.

K vitamini yüksek olan acur, kişilerin vücutlarındaki kemiklerin kuvvetlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Yapılan çalışmalara göre acur beyindeki nörolojik yapılardaki hasarları azaltarak alzheimer hastalığına da yardımcı olmaktadır.

Acur düzenli tüketildiği zaman yemek sindirimini kolaylaştırır.

Yüksek oranda su ve mineral kaynağı olan acur harareti giderici özelliğe de sahiptir.

Böbrek ağrılarını tedavi edici olan acur ayrıca böbrek taşlarını düşürmede de düzenli bir şekilde tüketildiği zaman çok etkilidir.

Düzenli olarak acur tüketildiği zaman kanı temizlemeyi de sağlamaktadır.

Acur Nelere İyi Gelir?

İçerdiği besin değerleri ile dikkat çekmekte olan acur K vitaminin içeren besinlerden birisi olduğu zaman kemik ve kas yapısının da güçlenmesine yardımcı olur.

Düzenli bir şekilde acur meyvesinin tüketimi kandaki pıhtılaşmanın oluşumunu önler.
Olgun acurlat rendelenip, bal ile birlikte karıştırılıp yenilir ise sarılık hastalığının de geçmesine yardımcı olur.

Acur çekirdekleri günümüzde dövülüp sonra kaynatılmaktadır. Daha sonra ise bal ile tatlandırılıp aç karnına ortalama olarak 1 çay bardağı içilirse acur idrar söktürmeye yardımcı olmaktadır.

Acur Meyvesinin Cilde Olan Yararları Nelerdir?

Acur günümüzde yaygın olarak tüketilirken cilde de sürülmektedir. Acurun cilde sürülmesi cildin sıkılaşmasına ve temizlenmesine çok bir destek olmaktadır. Düzenli bir şekilde acur meyvesini tüketen ya da cildine uygulayan kişiler her daim olumlu ve gençleştirici sonuçlar ile karşılaşırlar.

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.