SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Adaçayı Nasıl Demlenir? Kuru Adaçayı Nasıl Yapılır Ve Nasıl İçilir?

Bitki çayları doğru kullanıldığı takdirde sağlığa pek çok yararı bulunuyor. Özellikle kış mevsiminde bitki çayları çok sık tüketiliyor. Özellikle de adaçayı yararları, neye iyi gelir ve hangi hastalıklara iyi gelir diye merak ediliyor. Adaçayı nasıl demlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

|

Adaçayı genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirirken mikropları da kırıyor. Eski zamanlarda tedavilerde kullanılan adaçayı pek çok derde de deva oluyor.

Adaçayının Faydalar Nelerdir?

- Adaçayı kış aylarında tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
- Adaçayı doğru şekilde demlenip tüketildiği takdirde zihni açarak depresyonu da gidermeye yardımcı olur.
- Adaçayı karaciğeri temizlerken karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
- İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde kullanılır.
- Gün içerisinde ve sıcak yaz aylarında aşırı terleme engellenir.
- Yaşanılan stresi azaltır.
- Kadınlarda menopoz sonrasında ortaya çıkan belirtiler hafifler.
- Adaçayı doğru şekilde tüketildiği takdirde beyin fonksiyonlarının gelişmesinde önemli bir rol oynar.
- Astım ile bronşit belirtilerini de önemli ölçüde hafifletir.
- Adaçayı genel olarak saçların beyazlamasını yavaşlatır.
- Adaçayı kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
- Adaçayı genel olarak diş eti iltihaplanmasına karşı doğru bir şekilde kullanılır.
- Sinirsel baş ağrısına iyi gelir.
- Hafızanın güçlenmesini sağlar.
- Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır.

Adaçayı Nasıl Demlenir?

Bitki çayları arasında en çok bilinenlerden bir tanesi olan adaçayı kurutulmuş olarak demlenir. Buna göre on tane kurutulmuş adaçayı yaprağı kaynamaya başlayan suyun içine atılır. Cezvede su ve adaçayı beş dakika kadar kaynadıktan sonra bir beş dakika da demlenmeye bırakılır.

Ardından bu çay demlendikten sonra bir bardağa süzülür. İsteğe bağlı olarak çayın içerisine şeker ve ya bal eklenebilir. Şeker atılmak istenmez ise çayın içine bir iki dilim kadar limon eklenir.

Adaçayının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Adaçayı tüketilmesi oldukça yararlı olan bir bitki çayıdır. Yüksek miktarda antioksidan içeren adaçayının idrar söktürücü bir özelliği bulunur. Aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olan adaçayı metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede adaçayı tüketmek yağ yakılmasını da sağlar. Özellikle diyet listelerinde mutlaka adaçayına yer verilir. Aynı zamanda adaçayı bağışıklık sistemini de güçlendirir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.