SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Akciğer Kanseri Hastalarının Son Günleri Nasıl Geçer? Akciğer Kanseri Son Evre Nasıl Anlaşılır?

İnsanların yaşayabileceği bazı ölümcül hastalıklar vardır. Bu hastalıklar arasında bulunan akciğer kanseri, insanları olumsuz olarak etkiler. Akciğer kanserinin evreleri ve son evrede hastaların son günlerinin nasıl geçtiği merak edilen bir konudur. Akciğer kanseri hastalarının son günleri nasıl geçer? Akciğer kanseri son evre nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Akciğer kanserinin son evresinde hastaların kalan günü kişilere göre değişiklik gösterebiliyor.

 

 Akciğer Kanseri Hastalarının Son Günleri Nasıl Geçer?

 

 Akciğerlerin insan vücudunda olan görevleri oldukça önemlidir. Akciğerde bulunan hücre ve dokuların hızlı bir şekilde çoğalması akciğer kanserine neden olur. Ortaya çıkan bu kitle çeşitleri zamana büyüyerek çevresinde bulunan dokulara sıçrar. Akciğer kanseri küçük ve küçük olmayan hücreli olmak üzere iki çeşittir. Bu kanser türü sigara kullanımı nedeniyle erkeklerde daha fazla görülüyor. 55 yaş ve üzerinde çok rastlanan bir sağlık sorunudur. Son zamanlarda sunulan tedavi yöntemleri ve erken tanı koyulması iyileşme oranını arttırıyor.

 

 Akciğer kanserinin dört farklı evresi bulunuyor. En son evre olan 4. evre de, böbrek üstü bezlere kadar kanser hücrelerinin yayılması gözlemlenir. Bu evrede genellikle radyoterapi ve kemoterapi tedavileri uygulanır. Bu tedavi yöntemleri hücrelerin daha fazla yayılmasını yavaşlatır. Son zamanlarda üretilen bazı ilaçlarla bu hücrelerin çoğalması önlenebiliyor. Yapılan birçok araştırmaya göre 1 yıllık yaşam oranı 'dür. Bu oranlar kullanılan tedavi yöntemlerine göre değişiklik gösterebiliyor.

 

 Akciğer Kanseri Son Evre Nasıl Anlaşılır?

 Akciğer kanserinin son evrelerinde hastalar birçok belirti göstermeye başlar. Bu belirtilerle hastaların çok az günleri kaldığı saptanır. Akciğer hastalarının son evrede olması belirli bir zaman ömrü kaldığını işaret eder. Gösterilen belirtiler de bu durumu doğrular. Akciğer kanseri son evresinde olan kişiler şu belirtileri gösterir;

Uyuşukluk hissi

Hızlı kilo kaybı

İştah kaybı

Yemek yiyememe

Dikkat kaybı

Zaman ve mekan kargaşası

Vücutta bazı kasılmalar

İletişim güçlüğü

Hareket etmede zorlanma

İlaç kullanma zorluğu

Bu durumlar akciğer hastalarının son evresinde görülür ve bu görülen belirtiler hastaların fazla zamanı kalmadığını gösterir. Bu durumda olan kişilerin akciğer kanserinin son evresinde olduğu görülür.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.