SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Akut Ağrı Nedir, Neden Olur? Kronik Ağrılar Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Akut ağrılar belirli bir yaştan itibaren dayanılmaz boyutlara ulaşabilmektedir. Bundan dolayı akut ağır şikayeti ile hastanelere başvuranların sayısı bir hayli fazladır. Akut ağır nedenleri sıralanacak olursa ortaya pek çok neden çıkmaktadır. Akut ağrı son aylarda internet üzerinden en sık araştırılan ağrılar arasındadır. Peki akut ağrı nedir? Akut ağrı neden olur? Kronik ağrılar nasıl geçer? Kronik ağrılar nasıl tedavi edilir? İşte ağrılar ile ilgili tüm bilgiler.

|

 Ağrılar hem akut hem de kronik olmak üzere ikiye ayrılabilir. Ağrının çeşidi uzman hekimler yapılan tetkikler sonucu ortaya konur.

 Akut Ağrı Nedir?

 Belirli bir sebebe bağlı olarak vücutta hissedilen ağrı hissiyatına akut ağrı denilmektedir. Akut ağrıyı kronik ağrılardan ayıran birçok neden vardır. Akut ağrı çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan bir ağrı türüdür. Akut ağrıların şiddeti de değişkenlik göstermektedir. Kimi zaman çok şiddetli olabilirken bazen ise hafif geçen ağrılardandır.

Akut Ağrı Neden Olur?

 1) Böbrek Taşı

 Böbrek taşı dökümünde ya da böbrek yollarında kum oluşumunda ciddi akut ağrılar ortaya çıkmaktadır. Akut ağrılarının birincil sebepleri arasında böbrek taşı oluşumu gelmektedir. Kişide gün boyunca devam eden bir ağrılar olabilir. Böbrek taşından kaynaklı olarak hissedilen ağrılara akut ağrılar denilmektedir.

 2) Bağırsak Tıkanması

 Bağırsak tıkanması da akut ağrıları arasında değerlendirilmektedir. Bağırsak tıkanması önemli sonuçlara yol açabilir. Bunun sonucunda ilk olarak akut ağrı denilen ağrı türü ortaya çıkar.

 Kronik Ağrılar Nasıl Geçer?

 Kronik ağrılar da bir diğer ağrı türüdür. Yaşam boyu devam edebilen ağrılardır. Bu ağrılar için doktor tarafından verilen bazı ilaçlar vardır. Hasta bu ilaçları yaşamı boyunca kullanır. Bu şekilde kronik ağrılardan kurtulabilir. Kronik ağrılar için bir takım fizyoterapi tedavileri de uygulanabilir. Hastanın durumuna göre tedavi seçenekleri belirlenmektedir.

 Kronik Ağrılar Nasıl Tedavi Edilir?

 1) İlaç Tedavi

 Kronik ağrıların geçmesi oldukça güçtür. İlk olarak hastaya ilaç tedavi uygulanır. Yüksek dozu olan ağrı kesici ilaçlar ile birlikte kronik ağrılar hafifletir.

 2) Psikoterapi

 Kronik ağrıların tedavisi için psikoterapi de hastaya uygulanır. Psikoterapi ile olumlu sonuçlar elde edilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.