SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ameliyat Sırasında Alınan Anestezi Vücuttan Nasıl Atılır? Anestezik İlaçlar Ne Kadar Sürede Atılır?

Dünyada yaşamlarını sürdüren birçok insan sağlık sorunlarını gidermek için çeşitli nedenlerle ameliyat olmak zorunda kalabilir. Ameliyat olmak küçük ya da büyük işlem olsun kişilerin korkulu rüyasını oluşturabilir. Ameliyat sırasında kişinin acı çekmemesi için vücuda anestezi verilir. İşlem bittikten sonra anestezinin vücuttan atılması kişiler için oldukça önemlidir. Aynı zamanda anestezi içerikli verilen ilaçlar da kişi vücudundan atılması gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

|

  Ameliyat sırasından kişiye verilen anestezi genel anestezi olarak geçmektedir. Genel anestezi yönteminde kişiye narkoz verilir. Bu narkoz kişinin ameliyat işlemi sırasında derin uyku hali vererek bilinçsiz kalmasını sağlar. Çeşitli zararlı maddeleri kullanan bireyler için ise derin uyku haline geçmek daha zor olabilir.

 Ameliyat Sırasında Alınan Anestezi Vücuttan Nasıl Atılır?

 Ameliyat sırasında kişiye verilen narkoz kimyasal bileşenler içerir. Bu sebepten dolayı kişiye bazı sorunlar yaşatır. Boğazda ağrı, yürüme zorluğu bu sıkıntılardan bazılarıdır. Bu problemlerin aslında tamamen geçmesi 25 30 günü bulabilmektedir.

 Kusma, kaslarda titreme, yeme bozukluğu, halsizlik, baş ağrısı, tansiyonda dengesizlik narkozun olumsuz etkilerini oluşturur. Bu etkilerden kurtulmak narkozun vücuttan atılmasıyla mümkündür.

 Bu etkilerden kurtulmak amacıyla narkozun vücuttan atılması için belirli teknik ve yöntemler uygulanabilir. Hatta basit ve etkili hazırlanabilecek karışım içecekleri oluşturulabilir.

 Genel olarak ameliyat sırasında alınan anestezi maddesinin vücuttan atılması için yapılması gerekenler şöyledir:

Kahve maddesi vücut atımı için çok önemlidir. İçilebiliyorsa şekersiz, sütsüz kahve içilmelidir.

Narkoz en çok idrar yoluyla atılır. Bunun için bol sıvı tüketilmelidir.

Kas hareketi ve enerji üretimi için yemek yemek önemlidir. Hafif ve sağlıklı gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir.

Kusma hissi geleceği için bu hissi engellemeyin. Midenizi rahatlatmak için kusma hissi geldiğinde engellemeden kusun.

Günde 30 dakika kadar eğer yapabiliyorsanız yürüyün. Yürürken burundan nefes alın ağızdan verin.

Doğru solunum yapmak alınan anestezi ürününün atılması için çok önemlidir.

Bunun için yatarken ayaklarınızın altına bir yastık koyabilirsiniz. Sırt üstü yatarak burundan nefes alarak doğru solunum uygulayın.

Anestezik İlaçlar Ne Kadar Sürede Atılır?

 Halk arasında anestezik ilaçların vücuttan tamamen atılması her zaman konuşulan konuyu oluşturmuştur. Belirli süreler verilmiştir.

 Sağlık sektöründe oysa ki bu konuyu en doğru şekilde bilen hekimlerdir. Alınan ilaca göre vücuttan atılma süresinin değişkenlik gösterdiği söylenmektedir.

 Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte verilen anestezi içerikli ilaçların da gelişme gösterdiği ve bu ilaçların kullanıldığı bilinmektedir.

 Yeni olarak geliştirilen bu ilaçlar eski sisteme ve eskiye bağlı ilaçlara göre vücuttan daha hızlı atılmaktadır. Daha düşük dozda kullanıldığı için de ilacın yapısından kaynaklı olarak atılımı da daha kolay olmaktadır.

 6 ay gibi bir süre eski ilaçların vücuttan tamamen atılması için verilen süredir. Gelişen yeni sisteme göre şu zamanda kullanılan anestezi içerikli ilaçların vücuttan tamamen atılması için verilen süre 6 ay olacaksa çok fazla olduğu bilinmektedir.

 Şu zamanda anestezi ilacı almış bir birey hemen günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. İlacın vücuttan tamamen moleküler yapıda atılması ise 3 hafta kadar süren kısa bir zamanı oluşturmaktadır. Kişinin günlük yaşantısını çok fazla etkilememektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.