SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Anoreksi öldürüyor!

Yeme bozuklukları gerçek bir salgın hastalığa dönüşmektedir. Özellikle kilo vermek isteyen kadınlar sağlıklarını hiçe sayarak zayıflamaya çalışmaktadır. Anoreksi de ölümle sonuçlanabilen ciddi bir yeme bozukluğudur.

|

Zayıflamanın yolu anoreksiden mi geçer?

Anoreksi söz konusu olunca memnun edici bir durum imkansızdır. Yorucu rejimleri bilinçsizce benimseyen kişiler anoreksiya olmanın hayalini kurarlar. Bu bozukluğun sadece incelik ve zayıflık katacağını düşünürler. Ancak asıl tehlikenin farkına varamazlar. Anoreksik kişiler asla kendilerinden memnun olmazlar. Sürekli şişman hissederler. Ve bu durum onları ölüme sürükleyebilir.

Anoreksi nasıl ortaya çıkar?

Anoreksi, belirtiler gösteren ve bir anda ortaya çıkan bir sorun değildir. Anoreksik kişiler bilinçlerini ve duygularını kontrol edemezler. Çoğu rüyasında bile yiyecek görürler. En son aşamadaki çoğu anoreksi hastası rüyalarında aldığını gördüğü 50 kaloriye bile takılabilirler. Anoreksi mücadele edilmesi çok zor bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman tedavisi yıllar almaktadır.

Anoreksi hastalarındaki ölüm oranı

Anoreksi ölümcül bir sorun olabilir. Psikolojik hastalıklar arasında ölüm oranı en yüksek olan sorundur.

Anoreksi belirtileri

Anoreksi hastaları yaşları ve vücut oranlarına rağmen kilo almaktan aşırı derecede korkar. Açlık çekmelerine rağmen yemek yemeyi reddederler.

Anoreksi ciddiye alınması gereken bir sorundur. Kendinizde veya çevrenizde bu tarz bir eğilim görüyorsanız doktorun kapısını bir an önce çalmanızda fayda vardır. Aksi takdirde çok üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.