SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ardıç Faydaları Nelerdir? Ardıç Yağı, Çayı Ve Ağacı Nelere İyi Gelir?

Özellikle kadınların özel günlerinde ağrı sorunu oldukça büyük bir sağlık problemi olarak gün yüzüne çıkabilmektedir. İlaçların yanı sıra doğal karışımlar ve yağ ve çaylar bu durumun giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ardıç yağı da bunlardan bir tanesidir. Peki Ardıç faydaları nelerdir? Ardıç yağı, çayı ve ağacı nelere iyi gelir? Ardıç nasıl tüketilmelidir? İşte, tüm detaylar.

|

Ardıç ülkemizde de sık görülen bir ağaç türüdür. Ardıcın hem yapraklarından hem de tohumundan faydalanılır. Ardıç, üremesi başka bir türe bağlı ender bitkilerdendir. Ardıç kuşu yere düşen ardıç tohumlarını yemezse üremez. Ardıç kuşu tohum kabuklarını ayırarak dışkı yoluyla toprağa bırakır ve ardıç ağacı oluşmaya başlar.

Ardıç Faydaları Nelerdir?

Ardıç, vücudu zararlı toksinlerden arındırır. Kanı temizler ve gaz sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Tansiyon sorunu yaşayan insanlar içinde önerilmektedir. Regl sürecinde özellikle ağrıların, kasılmaların ve krampların azalmasında etkilidir. Bunların yanı sıra uykusuzluk içinde ardıç yağı en etkili tedavi yöntemlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Saç dökülmelerini de yine ardıç yağı ile azaltmak mümkündür. Ardıç cilt bakımında da sıkça tercih edilen bir bitkidir. Ölü derileri arındırarak cilde daha canlı bir görüntü verir.

Ardıç Yağı, Çayı ve Ağacı Nelere İyi Gelir?

Ardıç meyvesi ve yağı çağlar boyunca alternatif tıpta yaygın olarak kullanılmıştır. Bu nedenle de doğal ilaçlar olarak tabir edilen kategoride yer almaktadır. Mide hastalıklarında, romatizmada, sinüzit ve migren ağrıları için, böbrek hastalıklarında, bronşit tedavisinde, egzama gibi cilt hastalıklarında, ardıç yağı ve otu kullanılmaktadır. Ardıç tüm bu hastalıkların tedavisinde bir takviye olarak tavsiye edilmektedir. Ardıç yağı ve çayının herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde alerjik bazı reaksiyonlar gösterebilmektedir. Bu etkilerde genel olarak hafif bir şekilde belirmektedir.

Ardıç Nasıl Tüketilmelidir?

Ardıç çayı serum ve yağ şeklinde olduğu gibi çay olarak da tüketilebilir. Serum olarak cilde uygulanabilir şekilde üretilir. Kesinlikle serumlar oral yoldan tüketilmemelidir. Serumun tatbik edilmesi ise direk olarak deriye veya cilde uygulanabilir. Ardıç yağı ile yardımcı şampuan ve kremlerin kullanılması tavsiye edilmez. Bunların yanı sıra Ardıç meyvesinin ve yapraklarının çayı da demleme şeklinde veya sıcak su ile tüketilebilmektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.