SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Artrit Nedir, Neden Olur? Artrit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

İltihabik bir problem olması ile beraber artrit pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Özellikle eklemlerde meydana gelen bu problem ağrılara neden olabiliyor. Peki Artrit nedir, neden olur? Artrit belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.

|

Artrit belli bir yaştan sonra ortaya çıkan iltihabik hastalıklar içerisinde yer alır. Belli başlı bazı belirtiler üzerinden etkisini gösteren bu rahatsızlığın tedavi yöntemleri de bulunur.

 

 Artrit Nedir?

 Vücut tarafından üretilen ve eklemlerde meydana gelen iltihap ilk probleme artrit denir. Özellikle kronik olması ile beraber ciddi bazı problemler ortaya çıkarabilmektedir. Şişme ya da sertleşme gibi eklem bölgelerinde meydana gelen belirtiler üzerinden etkisini açık şekilde gösterir. Farklı şiddetlerde ağrılar yaratır ve bu ağrılar zamanda ciddi boyutlara ulaşabilir.

 

 Artrit Neden Olur?

 Belli başlı bazı sebeplerden dolayı eklemlerin iltihaplanması nedeniyle artrit ortaya çıkar. Aynı zamanda düşme ya da kaza gibi birtakım sebeplerden dolayı yaşanan darbeler neticesinde artrit oluşabiliyor. Genel olarak ise vücudun kendi tarafından üretilmiş olan ve eklemlerde ortaya çıkan bir iltihabik problemdir. Erken dönemde yapılacak olan tedavi yöntemleri sayesinde, bu sorundan önemli oranda kurtulmak mümkün.

 

 Artrit Belirtileri Nelerdir?

 En merak edilen konular içerisinde artrit belirtilerinin ne olduğu geliyor. Bu belirtileri takip etmek ve yakın zamanda doktora başvurmak, hastalığın geçmesi noktasında büyük bir öneme sahiptir.

 - Eklem bölgesinde şişme

 - İlgili eklem bölgesinde sertleşme

 - Sabahları vücut bir süre hareketsiz kaldığı vakit meydana gelen eklem sertliği

 - Yorgunluk

 - Ateş

 - Kilo kaybı

 - Hassasiyet

 Bu ve benzeri belirtiler üzerinden artrit ortaya çıktığı anlaşılabilir. Özellikle iki veya üç tanesi aynı zamanda meydana geldiğinde mutlaka bir doktora başvurmak en önemli husustur.

 

 Artrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Artrit konusunda oluşum mekanizmaları henüz tam olarak bilinmediği için, bu rahatsızlığın kesin bir tedavi yöntemi bulunmaz. Ancak ileri seviyede eklem hasarlarını gidermek, organlarda meydana gelecek sorunların önüne geçmek için tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Genel olarak uzman doktor kontrolü altında hastalığının ilerlemesini önlemek için ilaçlar kullanılır. Böylece ortaya çıkaracak olan artrit için baskılama yöntemi uygulanır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.