SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır? At Kestanesi Kremi Evde Yapıılır Mı?

Yüzyıllardan beri alternatif tıp tedavilerinde sıkça kullanılan at kestanesi, görünümü sebebi ile normal kestaneye benzer. İçinde bulunan güçlü maddeler ile sağlığa oldukça faydalıdır. Krem şeklinde şah damara sürülen at kestanesi, kan akışını önemli ölçüde düzenler. Alternatif tıp uzmanları, at kestanesinin varisli ve basurlu damarları tamamen iyileştirdiğini savunur. At kestanesi kremi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

 Kuzey Amerika ve Avrupa'da özel bölgelerde yetiştirilen at kestanesi, çoğunlukla ilaç firmalarına gönderilir. At kestanesi tohumları ise, genellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılacak olan ilaçlarının ham maddesi olarak kullanılır.

At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır?

At kestanesi kremi evde hazırlanabilir. At kestanesi kremi hazırlamak için gerekenler ise,

Yarım kilo at kestanesini soyarak güzel bir şekilde dövmeniz gerekir.

At kestanesinin üzerine bir şişe kadar elma sirkesi ilave etmeniz gerekir.

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra güneş görmeyen bir bölgede bu karışımı 20-25 gün kadar bekletmeniz gerekir.

Bu sürenin sonunda kıvam aldığını fark edeceğiniz kremi ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Basur için hazırlayacağınız bir yemek kaşığı at kestanesi tozu, 1 tatlı kaşığı kuşburnu tozu ve bir yemek kaşığı ozon yağını, 1 tatlı kaşığı kantaron yağını tencereye dökerek kaynatmanız gerekir.

Karışım lapa haline geldiği zaman ocağın altını kapatmanız gerekir. Karışım ılındığı zaman basur olan bölgeye uygulayabilirsiniz.

At kestanesi kremini günde 1 ya da 2 defa ağrılı bölgelerde kullanabilirsiniz.

At Kestanesi Kremi Evde Yapılır mı?

At kestanesi kremi evde kolaylıkla doğal bir şekilde yapılabilir. Bu krem, pek çok faydası olduğundan dolayı özellikle de ağrılı ve varisli bölgelerde sıkça kullanılır. Basur tedavisinde de oldukça faydalıdır. Bu nedenle cildinize süreceğiniz kremi evde kendi imkanlarınız ile yapmak isteyebilirsiniz.

At Kestanesinin Faydaları

Cilt lekelerinin giderilmesinde oldukça faydalıdır.

At kestanesi, kan dolaşımını önemli ölçüde düzenler. Kılcal damarların işlevselliğini arttırır ve varis tedavisinde çok faydalıdır.

Enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskini önemli ölçüde azaltır.

Şah damarı, alına ve ayak tabanına sürüldüğü zaman kan dolaşımını önemli ölçüde düzenler.

Sivilce ve ter bezeleri nedeni ile açılmış olan gözenekleri kapatmaya yardımcı olur.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.