‘Babaların babası’nı hemşireler arıyor
İtalyan mafyasının ‘en güçlü’ adamı Provenzano’nun ölüm döşeğinde olduğunu öğrenen polis, doktor ve hemşire kılığına bürünüp ‘ava’ çıktı!
|
DIŞ HABERLER SERVİSİ
İtalya’da polisler, ‘ölmek üzere olduğu’ öne sürülen ‘mafya babalarının babası’ olarak adlandırılan Bernando Provenzano’yu, doktor ve hemşire kılığına girerek hastanelerde aramaya başladı.
Tüm dünyaya ‘mafya’ kavramını tanıtan en eski organize suç örgütü İtalyan mafyasının ‘en güçlü ve en acımasız’ gruplarından ‘Cosa Nostra’nın başında olan ve 40 yıldır aranan Bernando Provenzano hakkında çok az şey biliniyor
La Repubblica gazetesinin haberinde, polislerin yanlarına, pişmanlık yasasından yararlanan ve Provenzano’yu tanıyan eski bir mahkumu aldığı belirtildi. İtalya’da mafyayla mücadele birimi tarafından hazırlanan raporlarda, acımasız mafya grubu Costra Nostra’nın başında bulunan 69 yaşındaki Provenzano, "çok sade bir hayat yaşayan, ailesi olan, sürekli yer değiştiren bir kişi" olarak tanımlanıyor.
YAŞAM