SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Balon Şişirmenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Balon sadece oyun oynamak ya da eğlenmek amacı ile değil aynı zamanda yüz çevresinin daha sağlıklı hale gelmesini sağlamak amacı ile kullanılan bir araç haline gelmiştir. Bundan dolayı balon ile yapılan çok sayıda egzersiz mevcuttur. Sizin için balonun ne demek olduğunu ve balon şişirmenin faydalarını derledik.

|

Balon önemli oyuncak çeşitlerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Düzenli olarak balon şişirmenin özellikle yüz bölgesi için çeşitli yararı bulunmaktadır.

 Balon Nedir?

 Balon; hidrojen veya helyum gibi havadan hafif olan gazlar veya hava ile doldurulmuş, genel olarak kauçuktan elde edilen esnek bir oyuncak türüdür. Halk arasında balon "şişirgen" ismi ile de bilinmektedir. Bu terim balon için kullanılmakta olan ilk terimdir. Bunun dışında balon günümüzde eğlence ve oyun amacı ile özellikle çocuklar tarafından kullanılmaktadır.

 Balon Şişirmenin Faydaları Nelerdir?

 Balon şişirmek özellikle yanak bölgesindeki kasların çalışmasına yardımcı olmaktadır. Yanakların daha gergin durması ve kasların gelişmesi için en kolay olan egzersizlerden bir tanesi balon şişirmektir. Bunun dışında dudak ve çevresinde meydana gelen kırışıklar balon şişirme egzersizi ile hafiflemektedir ve baskın görüntüsü ortadan kaybolmaktadır.

 Balon Şişirmenin Zararları Nelerdir?

 Balon şişirmenin esasen bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Bunun dışında çocuklar üzerinde oluşabilecek tehlikeler nedeni ile birkaç zarardan bahsetmek mümkündür. En önemlisi çocukların yanlışlıkla şişirmeye çalıştıkları balonu yutarak ölmelerine sebep olma tehlikesidir. Bu kapsamda oluşabilecek kazaları önlemek ise önemlidir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.