SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bel Ağrısı İçin Hangi Egzersizler Yapılabilir?

Ev yaşamında ya da ofis ortamında gün içinde hareketsiz kalmak, ağır araçları kaldırmak veya ani hareketleri yapmak fizyolojik yapıda birçok değişikliğe veya bel ağrısı gibi birçok probleme yol açmaktadır. Bel ağısı çağımızda pek çok bireyin yaşamış olduğu bir problemdir. Bu nedenle egzersiz yapmak, çoğu zaman bel ağrılarına iyi gelmektedir. İşte bel ağrılarından kurtulmak için yapılması gereken egzersizler...

|

Bel ağrısı veya tıpta kullanılmakta olan adı ile lumbago, bel kısmında ortaya çıkan her çeşit ağrıyı tanımlamak için kullanılmış olan genel bir terimdir. Erişkinlerin yaklaşık %80'lik bir kısmını etkileyen ve büyük ölçüde iş gücü kaybına neden olan yaygın nitelikteki bir sağlık sorunu olmaktadır.

Bel Ağrısı Neden Olur?

Bel ağrısı acıma, ağrıma, batma ya da yanma biçiminde, keskin ya da künt olarak hissedilebilmektedir. Yeri kimi durumlarda noktasal bir şekilde belirlenebilirken, kimi durumlarda ise dağınık veya yeri tam olarak tespit edilemez bir şekildedir. Hafif ya da ağır olabilir. Bununla birlikte iniş çıkışlar sergileyebilmektedir.

Bel Ağrısı İçin Hangi Egzersizler Yapılmalıdır?

Bel ağrısı için yapılması gereken çeşitli hareket bulunmaktadır. Bu hareketlerden ilki mekik çekmektir. Mekik çekmek genelde zayıflamak için yapılsa da en iyi nitelikteki bel egzersizleri arasında yer almaktadır. Bunun sebebi ise tüm gün vücudu taşımış olan bel kaslarından odağı alarak karın kaslarındaki kuvvete odaklanıp beli herhangi bir biçimde yormadan yapılabilecek bir egzersiz çeşidi olmasıdır. Bir diğer hareket ise düz bacak kaldırmadır.

Dümdüz yatar pozisyonda iken bir bacak bükülür diğeri ise düz bir biçimde bükülen bacağın diz düzeyine kadar kaldırılarak yavaşça yere indirilir. Çift diz göğse çekme hareketi de bel ağrısı için ideal bir harekettir. Sırtüstü uzanılmasının ardından bacaklar vücuda doğru çekilir ve eller dizlerin arkasında birleştirilir. Ellerin kuvveti ile dizler vücuda doğru çekilir. Bel kuvveti ile dizler itilerek değil, eller ile dizlerin vücuda çekilerek yapılması gereken bir harekettir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.