SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Benekli Hayvanlar Nelerdir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Dünyada pek çok türde benekli hayvan bulunmaktadır. Benekli hayvanların en büyük özellikleri vücutlarının üstünde tane tane lekelerin bulunmasıdır. Bu bakımdan benekli hayvanların hangileri olduğunu, isimlerini ve özelliklerini öğrenebilir ve günlük hayatta kolaylıkla kullanabilirsiniz. Benekli hayvanlar nelerdir? İsimleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

|

 Benek, herhangi bir şeyin üzerinde bulanan küçük lekelere benek denmektedir. Dünya üzerinde birçok benekli hayvan görmek mümkündür. Sürüler halinde yaşayan Sırtlanlar genellikle benekleri ile bilinmektedir. Bunun yanı sıra daha pek çok hayvanda benek bulunmaktadır.

 Benekli Hayvanların İsimleri Nelerdir?

 Dünyada pek çok yerde yaşayan benekli hayvanlar vardır. Bunlar;

Çita

Sırtlan

Kaplan

Zürafa

Leopar

Bazı İnekler

Zebra

Ceylan

Bazı tavuk, kedi, köpek ve yılan cinsleri

Alabalık

Geyik

Kelebek

Baykuş

Uğur Böceği

Kertenkele

Özellikleri Nelerdir?

 Yeryüzünde yaşamış ve halen yaşayan pek çok benekli hayvan vardır. Bu hayvanların en büyük ve en önemli özelliği vücutlarında benek olmasıdır. Bunun yanı sıra benekli hayvanların benekli olmaları kendilerine has bir özelliktir ve hastalık sonucu olan beneklere benzetilmemesi gerekir. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.