SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Beyaz pirinç diyabet riskini yüzde 17 artırıyor

ABD’de Harvard Halk Sağlığı Okulu’nun (Harvard School of Public Health) araştırmasına göre, beyaz pirinç “tip 2 diyabet” hastalığına yakalanma riskini artırıyor

|

Araştırmaya göre, haftada en az 5 tabak beyaz pirinç tüketen kişilerin diyabet hastalığına yakalanma riski, ayda 1 tabaktan daha az beyaz pirinç tüketenlere oranla yüzde 17 daha fazla. 22 yıldan bu yana 197 bin yetişkinin bilgilerinin incelenmesiyle yapılan çalışmaya göre ayrıca, haftada 2 ya da daha fazla tabak dövülmemiş kabuksuz pirinç (kahverengi) tüketenlerin, 1 tabaktan daha az tüketenlere oranla “tip 2 diyabet” hastalığına yakalanma riski yüzde 11 daha az. Uzmanlar, vücudun yeterince insulin üretememesiyle kandaki şeker miktarının artmasıyla oluşan diyabetten korunmak için, kan şekeri seviyesini beyaz pirince göre daha az yükselten kabuksuz pirinç tüketilmesini öneriyor. Beyaz pirinç yerine arpa ve buğday gibi tahılların tüketilmesi de hastalık riskini yüzde 36 azaltıyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.