SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Beyler daha erkeksi olmanın keyfini keşfetti

Erkeklerin de trendleri var, onlar da güzelleşmek istiyor. Küçülen burunlar, kaslı göğüsler ya da gür sakallar. Kısacası, erkek plastik cerrahisi yükselişte.

|

Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, erkeklerin estetik cerrahi tercihlerinin arttığını belirtiyor: “Eskiden estetik yaptırmak tabu iken şimdilerde herkes rahatça ihtiyaç duyduğu uygulamayı yaptırabiliyor. Bunun nedeni giderek değişen güzellik anlayışı ve elbette uygulamaların daha kolay erişilebilir olması. Ayrıca erkekler daha erkeksi ve sağlık olmanın keyfini keşfetti.” diyor.
Erkek estetik yaptırmaz algısının yıkıldığını aksine erkeklerin estetiğe en az kadınlar kadar meraklı olduğu bir gerçek.

Estetik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, erkeklerin her geçen gün, artan oranda estetik yaptırdığını ifade ediyor. Amerikan ve İngiliz Estetik Cerrahi Dernekleri de bu konuda yaptıkları açıklamalarla bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor.

Burun ve meme küçülüyor

Peki erkekler en çok ne yaptırıyor? Estetik Cerrah Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, ülkemizde erkeklerin en çok yüz estetiği ile meme küçültme uygulamalarını tercih ettiğini söylüyor. Özellikle burun küçültme ve göz kapağı düşüklüğü giderilmesi ilk sıralarda yer alıyor. Ardından artan kilo sorunu yüzünden jinekomasti denilen meme küçültme operasyonlarının ciddi biçimde arttığının altını çiziyor.

Lumberseksüel olmak çok kolay

Artık sıradanlaşan saç ektirmeye ise bir yenisi eklendi, sakal ektirme. Son günlerin gözdesi gür sakal erkeklerin rağbet ettiği tarz olarak dikkat çekiyor. Lumberseksüelliğin en büyük sembolü olan gür sakal ise doğuştan şanslı değilseniz tıpkı saç gibi ekim istiyor. Özellikle İngiltere’de sakal ektirme saç ekimi kadar yoğunluk taşıyor.

Botoks, liposuction ve vücut şekillendirme çok moda

Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, erkeklerin yüzlerindeki maskülen ifadeyi bozmadan yapılan botoks uygulamalarının artık sıradanlaştığının altını çiziyor. Ancak erkeklerin artık sadece botoks ile yetinmediğini belirten Op. Dr. Bayraktaroğlu, “Liposuction ve vücut şekillendirme gözde uygulamalarımızdan. Daha erkeksi ve estetik bir görüntü, yağ fazlalıklarından kurtulmuş bir beden erkeklerin ilk tercihleri arasında.” diyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.