SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Boz Sisters - Röportaj

Boz Sisters mağazası Nişantaşı’nda 2012 Yılbaşı yaklaşırken vitrin fotoğrafları çekerken rastladığımız bir butik.

|

Boz soyadına sahip kardeşlerin hep birlikte işlettikleri butik, farklı konsepti ve alternatif ürün kategorisi ile oldukça tercih ediliyor. Kendi tasarımlarının yanısıra dünya çapında farklı ülkelerden “tek” ürünler, Boz Sisters butikte satışa sunuluyor. Aynı zamanda çeşitli aksesuarlar, ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz tasarım ürünlerde butikte satılıyor. Boz Sisters ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajımız sırasında, oldukça detaylı bilgiler alıyoruz..

-“Boz Sisters”, sizleri daha yakından tanıyabilir miyiz?

Boz Sisters adındanda çıkarabileceğiniz gibi 4 kız kardeşin kurmuş olduğu bir mağazadır. En büyüğümüz Ayşegül 1984 doğumlu, Amerika’da moda tasarım mezunu . Filiz 1985 , Aslı 1986 doğumlu Amerika’da işletme ve pazarlama bölümü okudular. En küçüğümüz İrem 1992 doğumlu, o hala Amerika’da okuyor, geleceğin modacısı olmaya hazırlanıyor.

Neden isminiz “Boz Sisters” ?

Daha önce söylediğim gibi biz kardeşten çok arkadaş gibiydik. Arkadaşlarımızda bizi çağırırken tek tek seslenmek yerine Boz Sisters lakabını taktılar. Artık içimizden birini tanımayan bile Boz Sisters ‘lardan biri değil misin demeye başlamıştı ki, bunun artısını çok yaşadık. 2 - 3 defa yabancı arkadaşlarımızın, isimden dolayı acaba onlar olabilir mi diye içeri girip sürpriz yaptıkları olmuştur.

-Birlikte çalışmaya ve bir butiğiniz olmasına nasıl karar verdiniz?

Aslında bu birliktelik yeni başlamadı, bütün hayatımız boyunca hep beraberdik. Lise, üniversite, yılbaşı, tatiller, her zaman her yerde hep beraberdik. Aramızdaki yaş farkının az olmasının etkisiyle biz hep kardeşten çok arkadaş gibi büyüdük, hayallerimizde aynı yönde hep bir oldu!.

Butik açma fikri Boston’dan mezun olup Los Angeles’ta yaşamaya başladığımızda, hayatımızla ilgili büyük kararlar almaya başladığımız oluştu. Her genç kız gıbı alışveriş yapmayı, butikleri, yeni mağazalar keşfetmeyi hep çok sevdik. Ayşegül’ün okuduğu zamanda yapmış olduğu defilelerinde kıyafetlerine olan ilgiyi gördük daha sonra Los Angeles’ta mağaza ve butik açılışlarına katıldığımızda üzerimizde kendi tasarımşarımızın insanların ne kadar dikkat çektiğini farkettik. İlk başlarda Los Angeles’ta mağaza açma fikri doğdu ama bunun çok büyük bir sorumluluk olduğunu düşündük ve artık kendi işimizi kurmak için dönmeye karar verdik. Sorumluluğunu aldığımız şeyin sevdiğimiz ve keyif aldığımız bisey olması bizi her zaman daha cok motive etti bu mağaza fikrine. Bu kadar büyük bir işin üstesinden gelebilmemiz de her birimizin farklı yetenekleri olması, farklı dallarda gerçekten başarılı olmamızdı.

- Ne kadar süredir “Boz Sisters” butik Nişantaşı’nda?

Nisan 2011’de açıldık aslında ama resmi açılışımız Hazıran ayında gerçekleşti. Yaklaşık 10 aydır, daha çok yeni sayılırız...

-Butik açmak için neden Nişantaşı’nı tercih ettiniz?

İstediğimiz butik kesinlikle sokak butiği olmalıydı. Alışveriş merkezleri, bizim düşündüğümüz konsepte uygun değildi. Bu nedenle tercih edebileceğimiz en uygun ve nezih semtin Nişantaşı olduğunu düşündük ve cok şanslıyız ki, tam istediğimiz gibi Nişantaşı’nın en güzel caddesi Abdi İpekçi’de istediğimiz gibi bir yer bulabildik. Nişantaşı bizim için hep farklı olmuştur. Alışverişe çıkmak deyince aklımıza ilk nedense Nişantaşı gelir. Nısantaşı’na uğramadan alışveriş tamamlanmış gibi hissetmeyiz. Bu nedenle ilk tercihimiz olan Nişantaşı’ndayız. İyikide burdayız, bugün müşteri kalitesi ve Nişantaşı’nın güzelliklerinden dolayı ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha görebiliyoruz!..

-Nişantaşı’nda oldukça farklı konseptlerde butikler var, sizin farkınız nedir?

Bizim hedefimiz kaliteli, değişik tasarım ürünleri, eğlenceli aksesuarları bir çatı altında toplamak. Yurt dışında bulunan değişik, kaliteli ürünleri temin edebilmek. Özellikle tek en fazla iki adet ürünle pişti olma şansını en aza indirgedik. Bu ürün çokluğundan ziyade ürün çeşitliliğini ortaya çıkardı. Her hafta yeni gelen ürünlerimizle müşterilerimize hep farklı seçenekler sunmaya çalışıyoruz. Her hafta alışverişe çıkan bir kişi mağazamıza her uğradığında yeni seçenekleri bulabiliyor. Bunun yanı sıra, aradığını hiçbir yerde bulamayan müşterilerimiz için ya da bu elbise çok güzelmiş ama keşke kolları farklı olsaymış diye düşünen müşterilerimizin isteklerini yerine getirmemizde müşteri memnuniyetini öne çıkarıyor!.

-Boz Sisters Nişantaşı haricinde başka bir yerde şube açacak mı?

Evet tabikide planlarımız var ama bunu şimdi söylemeyelim çünkü, uğruna inanıyoruz. Ama Abdi İpekçi’de olduğu gibi bu da çok büyük bir hedef bizim için. Olursa çok sürpriz olacak, bekleyelim ve görelim. Dileriz en kısa zamanda gerçekleşir.

-Modanın her geçen gün gelişmekte olduğuna şahit oluyoruz. Bulunduğumuz zamanda moda dünyasının bulunduğu konumu değerlendirmenizi istersek neler söyleyebilirsiniz?

Artık İstanbul gerçekten hemen hemen bütün dünya markalarına rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir şehir haline geldi. Her zaman herşeyi nerdeyse dünya ile aynı zamanda elde edebiliyorsunuz. Bu çok büyük bir avantaj gibi gözükse de dezavantajları da olduğunu düşünüyoruz. Bazı ürünlerin hiç ulaşılabilirliğinin kalmadığını düşünüyoruz.

-Ürünleri seçerken dikkat ettiğiniz özellikler nelerdir?

Ürün seçimi yaparken çok eğleniyoruz aslında. 4 kişi olmamızın vermiş olduğu avantajlar ortaya çıkıyor, bu durumda. Hepimizin zevkleri birbirimize benzese de ayrı zevklerimiz olduğu için çok değişik ve birbirinden farklı ürünler çıkıyor koleksiyonumuzda. Zaten en başından beri hedefimiz her zevke her müşteriye hitap edebilecek ürün seçeneğimizin olmasıydı, bunu da bu şekilde sağladığımıza inanıyorum. Müşterinin beğendiği ürünü başka bir yerde bulamayacağından emin olduğumuz ürünleri seçmeye özen gösteriyoruz. Ürünlerimizi seçerken en önem verdiğimiz kumaşın kalitesi ve kalıpları. Çünkü bir kıyafetin dolapta nasıl durduğu değil, içinde kendinizi ne kadar iyi hissettiğiniz önemli. Bunları hissettiren en önemli iki unsurunda kumaşın ve kalıbının iyi olmasına bağlıyoruz.

-Türkiye’den butiğinizde yer verdiğiniz tasarımcılar ve markalar var mı?

Vanessa Raısa Sason tasarımcılarının ürünleri ve kendi BozSisters tasarımlarımız bulunmakta.

-Butiğinizde erkek müşteriler için ürünler bulunuyor mu?

Bayan giyim mağazası olmamıza rağmen, tasarım mobilya ve aksesuarlar bulunmaktadır. Bunun yanında Nixon saatlerimiz ve Full spot O’clock saatlerimiz, Yubz telefon ahizeleride erkeklere hitap eden ürünlerimiz arasında diyebiliriz.

-Ekip olarak aranızda tasarım yapanlar var mı?

Tasarımla hepimiz ilgileniyoruz fakat, en büyüğümüz Ayşegül moda tasarım mezunu olduğundan çoğunlukla dikim ve tasarımdan kendisi sorumlu oluyor.

-Peki bir kadının dolabında “özellikle” olması gereken parçalar nelerdir?

Seksi, sade, şık ve vücüduna güzel oturan bir siyah gece elbisesi. Siyah Blazer ceket, beyaz gömlek, siyah pantalon, klasik bej trench coat, siyah deri çanta, Kaliteli bır mav, renk jean ve inci kolye...

-Hep tartışılan bir konu hakkında sizin de fikrinizi merak etmekteyiz. Bir kadının ve erkeğin giydiği kıyafete, kullandığı aksesuarlara göre üzerinde kaç renk olmalıdır?

2 en fazla 3 renk olmadır. Siyahla beyazın uyumunun çok güzel olduğu ama bır gümüş rengi aksesuarla tamamlanması gibi.

-Son olarak ekip olarak ya da bireysel, butiğinize ve moda anlayışınıza göre gelecek ile ilgili planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Yurtdışındaki mağaza ve butiklere kendi tasarımlarımızı taşımak istiyoruz.

Röportaj; İlknur Şener

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.