SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Brokoli hem sağlığınızın hem de diyet listenizin dostu

Diyet yapmak genellikle birçok insanın zorlandığı bir konu olsa da aklınızda bitirdiğiniz andan itibaren başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.

|


Diyet yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de sebze tüketimi olmalıdır.
Zayıflamanız ve tok hissetmeniz için birebir olan brokoli, aynı zamanda sağlığınız içinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Kalori bakımından düşük olması sebebiyle brokoliyi diyet listelerinize eklemeniz sizin yararınıza olacaktır. Bunun yanı sıra, brokolinin kilo vermede yardımcı olduğu uzmanlar tarafından da belirlenmiştir.

Brokolinin Diyete Faydaları

Kişiye özel hazırlanan diyet listelerinin hepsi kalori bakımından düşüktür. Brokolinin diyet listelerinde yer almasının en büyük nedeniyse düşük kalorili bir sebze olmasıdır. Ancak kalorisinin düşük olması, besin değerinin de düşük olduğu anlamına gelmez. Besin değeri bakımından A, C ve K vitaminlerini barındırdığı içinde diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Hem tokluk hissi vermekte hem de yüksek oranda içerdiği lifler sayesinde diyetinize yardımcı olmaktadır.

Brokoli Kaç Kaloridir?

Brokolinin kalorisi pişmiş ve pişmemiş olarak iki farklı şekilde incelenir.Kalorinin belirlenmesinde brokolinin miktarı da oldukça önemlidir. Bir su bardağı çiğ ve doğranmış brokolinin kalori değeri 31’ken, bir su bardağı pişmiş ve doğranmış brokolininki 51 kaloridir.Bir diğer ölçü birimiyle bakacak olursak, 100 gram pişmemiş brokolinin kalorisi 34’ken 100 gram pişmiş brokoliyse 54 kaloridir.

Diyet Brokoli Ne Şekilde Yenir?

Diyetisyeniniz brokoliyi diyet listenize yazdıysa ve çiğ ya da haşlanmış olarak yiyemiyorsanız birazdan okuyacağınız birkaç brokoli yemeği örneği size yardımcı olacaktır:

Brokoli çorbası yaparak hem çiğliği yok etmiş hem de vücudunuza su almış olursunuz. Salatayı sevmeyen yoktur, bu nedenle brokoliyi sevdiğiniz herhangi bir salataya katarak da tüketebilirsiniz. Son olarak zeytinyağlı brokoli pişirebilir ve limonla tatlandırabilirsiniz.

Brokoli Tüketimi Nasıl Olmalı?

Her meyve ve sebzede olduğu gibi brokolinin de taze olmasında fayda vardır. Taze olarak tüketilen tüm ürünler sağlık açısından daha faydalı ve daha hızlı sonuçlar verecektir. Haşlanarak ya da kızartılarak tüketilebilen bu sebzenin, çoğu uzman tarafından çiğ olarak tercih edildiğibilinmektedir.

Brokolinin Vücuda Faydaları

Brokoli sadece diyet yaparken değil günlük yaşamınızda da tercih etmeniz gereken bir sebze türüdür. Bunun nedeniyse günlük vitamin ihtiyacının büyük kısmını karşılamasının yanı sıra kanserden koruması ve antioksidan özelliğe sahip olmasıdır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.