SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bronzlaştırıcı kremlerin zararları

Bronzlaştırıcı kremlerine güvenip "güneşsiz de bronzlaşırım" diyenlerdenseniz, dikkatli olmanızda fayda var. İşte bronzlaştırıcı kremlerin zararları...

|

Yazın gelmesi ile birlikte bronz bir görünüme kavuşmak genellikle kadınların en büyük arzularından biri. Bunun için bir çok yöntem kullanılıyor. Çeşitli yağ veya kremlerle bronzlaşmakda bu yöntemlerden biri. Fakat güneş ışığına ihtiyaç duyulmadan bronzlaştırıcı krem kullanılmasının aslında zararlı olduğunu biliyormuydunuz? işte zararları.


Bronzlaştırıcı kremler, güneş ışığına gerek kalmadan, cilt renginin bronzlaşmasını sağlayan bir tür kimyevi maddelerdir. Etkisi birkaç gün sürer ve sonrasında cilt yeniden eski halini alır. Günümüzde oldukça yaygınlaşan ve yaz mevsiminin gelişi ile kadınların sıkça tercih ettiği bir kozmetik ürünüdür.

İçerisinde kanserojen madde taşıma risklerinin fazla olması nedeniyle bronzlaştırıcı kremler aslında zararlı ürünlerdir. Birçok kozmetik ürününde olduğu gibi bronzlaştırıcı kremlerinde de kanserojen maddeler olabilmektedir. Bu nedenle kullanılacak olan ürünün içindeki maddeler ve özellikle markası çok büyük önem taşımaktadır. Cilt tipine, rengine göre değişkenlik gösteren güneşsiz kullanılan bronzlaştırıcı kremlerin zararı, genellikle kullanımından hemen sonra güneş ışınlarına maruz kalmak ile ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle bronzlaştırıcı krem kullanıcıları, güneş ışığına maruz kalacaklarsa en azından bir güneş koruyucu da kullanmak zorundadırlar.

Bronzlaştırıcı kremlerin hamilelikte zararları üzerine araştırma yapan İngiliz bilim adamları, içerisinde kanserojen madde taşıyan bronzlaştırıcı kremlerin anne karnındaki bebekler üzerinde bile olumsuz etkiye yol açabilecekleri sonucuna ulaşmışlardır. Hamilelikte kullanıldığında doğumsal anomali riskini büyük ölçüde arttırdığı da tespit edilmiştir. Bu tür kremlerin içerisinde sülfürdioksit gibi kimyasal maddeler vardır. Bu maddelerin hamilelere, bebeklere aynı zamanda çok sık kullanan kişilerde de kısırlığa yol açabileceği uzmanlar tarafından söylenmektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.