SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Burun Kemiği Eğriliği Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

İnsanların en önemli organlarından birisi olan burun içerisinde bir kemik bulunur. Burun kemiği pek çok kişide eğri olabiliyor. Burun kemiğinin neden eğri olduğu araştırılan bir konudur. Burun kemiği eğri olan kişiler durumun neden kaynaklandığını araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Burun kemiği eğriliğinin belirtileri de kişilerce araştırılan bir konudur. Burun kemiği eğriliği neden olur? Belirtileri nelerdir? Burun kemiği eğriliği hakkında tüm detayları derledik.

|

Burun kemiği pek çok kişinin yamuk olabiliyor. Burun kemiğinin eğri olmasına neden olan bazı durumlar bulunuyor. Burun kemiğinin eğri olmasının en büyük nedenlerinden biri de, doğuştan olmasıdır.

Burun Kemiği Eğriliği Neden Olur?

Burun kemiğinde oluşan eğriliğe neden olan bazı durumlar vardır. Burun eğrilikleri genellikle doğuştan olan bir durumdur. Doğum sırasında bebeklerin doğum kanalından geçişi olurken ortaya çıkan bazı travmalar burun kemiği eğriliğine neden olabilir. Çocuklu döneminde bazı düşmeler ve yaralanmalar burun bölgesinin hasar almasına neden olabiliyor.

Çarpma gibi durumlar da burun kemiği eğriliğine neden olan durumlar arasındadır. Büyüme çağında septum duvarındaki kemikler ve kıkırdak bölümleri aynı hızda gelişmeyebiliyor. Erişkin geçiş dönemlerinde burun şeklinde bazı farklılıklar oluşabiliyor. Burun eğriliğin doğuştan gelen bir durum olarak da görülebiliyor. Burun kemiğinin eğriliği konusunda detaylı bilgi almak için doktorlara muayene olmak gerekiyor.

Belirtileri Nelerdir?

Burun eğriliğine neden olan durumlarla birlikte bazı belirtiler ortaya çıkıyor. Kişiler burun kemiği eğriliğinin belirtilerini öğrenerek burnunu kontrol edebiliyor. Belirtilerin uyması sonucunda, uzman doktorlara muayene olmak gerekiyor. Burun kemiğinin eğri olması birçok belirtiyi de ortaya çıkarıyor. Özellikle burun bölgesinde çok kanama olması, burun kemiğinin eğik olduğunu gösterebiliyor. Diğer görülen belirtiler ise şu şekildedir;

Burun kanamaları

Sinüzit sorunu

Yüz ağrıları

Geniz bölgesinde akıntılar

Bebek ve çocuklarda solunumun sesli olması

Solunum yolunda yaşanan enfeksiyonlar

 

 

 

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.