SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çağdaş yaşama merhaba!

Gezici tarım işçiliğinin başladığı günden bugüne kadar son derece ilkel, derme çatma çadırlarının yanı sıra çağdaş yaşamın gereği yol, su ve elektrikten bile mahrum olan tarım işçileri için ilk kez başbakanlığın genelgesi doğrultusunda prefabrike kullanım alanları yaptırıldı

|

Seyhan Kaymakamlığı tarafından, Başbakanlık tarafından “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi” (METİP) doğrultusunda, 15 köyde 3 bin 230 tarım işçisinin yaşadığını belirledi. Seyhan Belediyesi ile koordineli yapılan çalışmalar kapsamında, çadırların bulunduğu alanlarda belediye tarafından çalışmalar yapılırken, ihtiyacı karşılayacak ölçüde seyyar tuvalet, banyo, çamaşır ve bulaşık yıkama yerleri oluşturularak, çöp konteynerleri konuldu. Daha önce onlarca kilometre uzaktan tenekelerle su taşıyan tarım işçileri elektrik ve suya da kavuştu. Toplam 46 bin 500 metrekare alanda alt yapı çalışması yapılırken, 44 tuvalet ve duş kabini, 22 çamaşır ve bulaşık yıkama konteyneri, 77 çöp konteyneri ve 22 foseptik tankı alındı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.