SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Canon Türkiye powershot g1 x devrimi!

Görüntüleme çözümlerinde dünya lideri Canon, büyük CMOS sensörü ile devrim yaratan ve DSLR düzeyinde görüntü kalitesi üretmek amacıyla tasarlanmış, taşınabilir metal gövdeli yeni kompakt fotoğraf makinesi PowerShot G1 X’i piyasaya sunuyor.

|

Profesyonel fotoğrafçılar için üretilmiş olan PowerShot G1 X, Canon’un efsanevi G-serisinin en prestijli yeni ürünü olarak ilk sıraya yerleşti ve kompakt bir fotoğraf makinesi ile elde edilebilecek performansı tekrar tanımladı..

PowerShot G1 X’in EOS sensör teknolojisi ile DIGIC 5 işlemci gücünü birleştiren yüksek kaliteli fotoğraf makinesi, profesyonel DSLR’yi mükemmel şekilde bütünlüyor. Cihazda yeni, hassas bir Canon lens ile manuel kontrol özelliği bulunuyor. Bu sayede cihaz, Canon’un şimdiye kadar üretmiş olduğu en ince kompakt fotoğraf makinesi olarak öne çıkıyor. Kolay taşınabilir şekilde tasarlanmış olan PowerShot G1 X’de sağlam metal gövdenin içine giren bir zum lens vardır. Gösterişsiz fotoğraf makinesi bu sayede fotoğrafçılara yüksek kaliteli görüntüler ve taşıma kolaylığı sağlıyor.

Profesyonel düzeyde görüntü kalitesi

Canon tarafından geliştirilmiş teknolojiler ile dünya genelindeki uzmanların güvendiği deneyimin bir araya geldiği PowerShot G1 X daha önce sadece Canon DSLR ile elde edilmesi mümkün olan görüntü kalitesini sunar. Büyük, 4:3 en-boy oranına sahip, 14.3 Mega piksel, 18,7 mm x 14 mm ölçüsünde CMOS sensöre (yükseklik açısından EOS DSLR modellerinde kullanılan APS-C sensörlerine yakın ölçüde) sahip cihaz Canon’un ilk kompakt fotoğraf makinesidir. EOS 600D ile aynı piksel boyutuna ve yapısına sahiptir ve büyük beğeni toplamış olan PowerShot G12’deki sensörden yaklaşık 6,3 kat daha büyük yüzey alanı vardır. Her yere taşıması kolay küçük gövdesi ile DSLR görüntü kalitesi sunar.

PowerShot G1 X, artırılmış sensör boyutu, bir nesneyi arka plandan yaratıcı ve sanatsal bir şekilde izole etme potansiyelini artırarak fotoğrafçıların alan derinliği üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasına olanak sağlıyor. Geliştirilmiş dinamik seri kullanıcıların gölgeleri ve ışıklı alanları aynı çerçevede hassas şekilde yakalamasına imkan veriyor. 14.3 Mega piksel çözünürlük büyük boyutlu çıktıların alınmasını destekliyor veya daha güçlü kompozisyonlar oluşturmak için görüntülerin kırpılmasına izin veriyor.

PowerShot G1 X’de bunların yanı sıra Canon’un EOS serisinde geliştirilmiş CMOS sensör teknolojisinin ortaya koyduğu çeşitli faydalı özellikler bulunuyor. On-chip gürültü azaltma özelliği, yüksek ISO hızlarında bile görüntülerin net olmasını sağlarken 4 kanallı veri okuma, tüm koşullarda hızlı, hassas performans sunarak yüksek hızda görüntüleme yapılmasını sağlıyor.

PowerShot G1 X’in DIGIC 5 görüntü işlemcisi ile büyük sensörü birleştiren HS sistemi düşük ışık performansı için, 100-12800 ISO aralığında (Canon’un kompakt ürünlerinde daha önce hiç görülmemiş bir seviye) maksimum tam çözünürlük ile birlikte yeni standartlar oluşturuyor. Fotoğrafçılar, en karanlık koşullarda bile ortam ışığını kullanarak görüntüleme yapabiliyor ve inanılmaz ayrıntılara sahip düşük gürültülü doğal görüntüler elde ediyor. Böylece düşük ışıklı fotoğraflar için güçlü bir temel oluşturuluyor.

Hassas lens teknolojisi

PowerShot G1 X’in dünyanın tanınmış EF lens serisi ile aynı tasarım, üretim ve kalite süreçleri kullanılarak geliştirilmiş olan lensi ile profesyonel düzeyde görüntü kalitesi elde ediliyor. Ultra high refractive index Aspherical (UA) öğelerini ve hassas cam kalıplama teknolojisini kullanan lens, fotoğrafçıların hem kompakt boyut hem de çok keskin netliği elde etmesini sağlıyor. Makine gövdesinin içine giren lens, 28 – 112 mm aralığında esnek 4x optik zum sunarken fotoğrafçılara zum özelliğini yaratıcı şekilde kullanma ve çektikleri resimlerin çerçevelemesini ve perspektifini değiştirme olanağı sunuyor. 6 yapraklı diyafram açıklığı, mükemmel arka plan fluluğu oluşturmak için büyük boyutlu sensör ile birleşiyor.

Lens, optimum görüntü ve tam HD film netliği sağlamaya yardımcı olmak için 4 kademeli optik Görüntü Sabitleme (IS- Image Stabilizer) özelliğine sahip. Bu özellik fotoğrafçıların karanlık koşullarda görüntüleme yapmasına ve IS olmadan mümkün olandan 4 kademe daha yavaş hızda deklanşör kullanmasına olanak sağlıyor. Akıllı IS tarafından desteklenen optik Görüntü Sabitleme özelliği odak uzunluğunu, odak mesafesini ve makine hareketlerinin türünü analiz ediyor ve en uygun Görüntü Sabitleme moduna1 uygulanıyor.
Örneğin; bir kaydırma hareketi algılandığında, Panning IS devreye giriyor ve hareketin çerçeve içinde daha sanatsal şekilde görüntülenmesi için sadece tek yönde sabitliyor. Hibrit IS teknolojisi fotoğraf makinesi titreşimi ile bağlantılı bulanıklık olmadan makro nesnelerin görüntülenmesini sağlıyor.

Lenste bütünleşik 3 kademeli bir Nötr Yoğunluk (ND-Neutral Density) Filtresi vardır. Bu filtre, parlak ışıkta daha sığ alan derinliği elde etmek için daha geniş açıklıklar kullanılmasına veya hareketi bulanıklaştırmak için daha yavaş deklanşör hızları kullanılmasına izin veriyor.

Kapsamlı kontrol

PowerShot G1 X görüntüleme modu ve çeşitli ayarlara hızlı ve sezgisel erişim için pozlama telafisi kadranı ile birlikte Tam Manüel Kontrol seçeneği sunuyor. PowerShot G1 X, nihai görüntü üzerinde maksimum kontrol sağlamak için EOS fotoğrafçısının iş akışı ile sorunsuz şekilde uyum sağlıyor. Yumuşak tonlamalar ve doğal renkler için 14-bit RAW çekimleri destekliyor. Cihaz ile birlikte tedarik edilen Digital Photo Professional (DPP) yazılımı kullanılarak bunlarda ince ayar yapılıyor.

Fotoğrafçılara anında görüntüleme yapma seçeneği sunan PowerShot G1 X’de High-speed Burst HQ özelliği bulunuyor. Bu sayede hızlı hareketleri dondurmak için 4.5 fps’de altı taneye kadar tam çözünürlükte görüntüleme yapılıyor. Kullanıcılar, alternatif olarak 1.9 fps’de kart kapasitesi dolana kadar sürekli olarak JPEG formatında görüntüleme yapabiliyor. Bu durum daha uzun sekanslı eylemlerin görüntülenmesini sağlıyor.

Yüksek kaliteli, Tam HD filmler

PowerShot G1 X, özel bir film çekim düğmesi ile 24 fps’de tam HD (1080p) film çekimini destekliyor. Kullanıcılar fotoğraf makinesinin büyük CMOS sensörünün avantajından faydalanarak düşük ışık koşullarında bile daha büyük sensörlerle elde edilen sığ alan derinliğine sahip yüksek kaliteli filmler çekebiliyor. Buna ilave olarak, çok yönlülük katmak için film çekerken 4x optik zum kullanılabiliyor ve stereo sesler kaydediliyor.

Profesyonel işlem

PowerShot G1 X, sağlam, paslanmaz çelik kasası ve kompakt tasarımı ile profesyonel düzeyde kalite sunuyor. Geniş, değişken açılı 7,5cm'lik (3,0 inç) PureColor II VA LCD ekran fotoğrafçılara istedikleri kompozisyonu oluşturmaları için her açıdan veya konumdan görüntü elde etme olanağı sağlıyor. Parlak, yüksek çözünürlüklü, 920k noktalı LCD, görüntü çerçeveleme ve değerlendirme için keskin, ayrıntılı bir platform sunarken optik vizör (OVF) diyoptri ayarlayıcı ile fotoğrafçılara kendi tarzlarına göre görüntüleme yapma seçeneği sunuyor. Yeni entegre edilmiş manüel açılan flaş bir sahneye ilave ışık ekleme seçeneği sağlıyor, flaş yuvası kullanılarak harici Canon Speedlite flaşları da kullanılabiliyor.

Gelişmiş çekim modları

Gelişmiş çekim modları fotoğrafçıların zorlu sahnelerde ve durumlarda görüntüleme yapmasına yardımcı oluyor. Örneğin; çok karanlık koşullarda tripod kullanmadan görüntüleme yaparken, Gece Görüntüleme (Handheld Night Secene) özelliği ile yüksek hızda görüntüleme yapılıyor. İyi pozlanmış bir görüntü ile en az düzeyde bulanıklık elde etmek amacıyla veriler birleştiriliyor. Buna ilave olarak, High Dynamic Range (HDR) modu ile yüksek düzeyde parlak ve koyu tonlara sahip sahneler görüntüleniyor. Böylece gölgelerde ve ışıklı alanlarda zengin ayrıntılar ortaya koyuluyor.

Aksesuarlar aracılığı ile artırılmış potansiyel

EOS DSLR kullanıcıları için ideal olan PowerShot G1 X çeşitli EOS Sistem aksesuarları ile uyumludur. Bu durum fotoğrafçıların fotoğraf makinesi potansiyelini artırmasına imkân verir. Canon’un EX Speedlite flaş ünitesi yaratıcı ışıklandırma için kullanılabilirken WP-DC44 su geçirmez gövde 40 m derinliğe kadar koruma sağlar. Bu özellik, sağanak yağmurda veya su altında görüntüleme yapmak için tüm işlevlere erişilmesine olanak vererek ideal bir cihaz olmasını sağlar.

Opsiyonel bir lens Filtre Adaptörü olan FA-DC58C, aynı zamanda fotoğrafçıların, gökyüzünün maviliğini artırmak veya yansımaları ortadan kaldırmak amacıyla dairesel kutuplandırıcı gibi çeşitli filtreler kullanmasına destek olur. Makro nesne çekimlerinde daha eşit bir ışıklandırma için Macro Ring Lite (MLA-DC1) adaptörü kullanılır. Bu adaptör Canon’un EOS Sisteminin Macro Ring Lite veya Twin Lite flaş ünitelerini kullanmasına olanak sağlar.

Benzeri olmayan görüntü kalitesinin yanı sıra gelişmiş düzeyde profesyonel kontrol sunan PowerShot G1 X DSLR, esneklik ve kompakt fotoğraf makinesi kalitesi arayışındaki profesyonel fotoğrafçılar için ideal bir makinedir.

PowerShot G1 X’in önemli özellikleri:

• Geniş 14.3 MP CMOS, DIGIC 5, HS Sistemi
• Kompakt 4x zum; Akıllı IS
• 7,5 cm (3,0 inç) değişken açılı LCD; Optik vizör (OVF)
• Tam Manüel, RAW, DPP
• Tam HD, HDMI
• High-speed Burst HQ
• Smart Auto
• Çeşitli aksesuarlar
• HDR modu ve ND filtresi
• Opsiyonel 40m su geçirmez kasa

¹ Yedi ayar: Normal IS, Macro IS, Panning IS, Powered IS (sadece Film modunda), Dynamic IS, Dynamic ve Macro IS ile Tripod Modu

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.