SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çelimsiz erkek devri kapanıyor

Moda sektörünün bir süre önce hayatın her alanına soktuğu “çelimsiz erkek modeli”, yaşanan ekonomik krizler sonrasında yerini artık “klasik erkek” tipine bırakıyor.

|

Amerikan erkek dergisi GQ’nun editörü Jim Nelson, New York Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, moda tasarımcılarının yaklaşık 10 yıl önce erkek model olarak “çelimsiz, zayıf, tüysüz” gençleri kullandığını şimdi ise güçlü, ağır iş yapabilen, olgun ve “gerçek” erkeklerin revaçta olduğunu yazdı. Nelson artık tişört giyen, androjen ve tüysüz gençlerin yerini, Mad Men dizisinin yıldızı Jon Hamm gibi erkeksi, kaslı, takım elbiseli ve olgun erkekler almaya başladığını vurguladı. Moda dünyasından Sam Shahid de “Büyük Buhran dönemindeki filmlere baktığınızda gerçek erkekler görürsünüz. Zor zamanlarda insanlar güçlü erkekler görmek istiyor” diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.