SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

D vitamini eksikliği (D vitamini eksikliği nedenleri ve tedavisi)

D vitamini eksikliğinedir? D vitamini eksikliği nelere sebep olur ve tedavisi nedir? Bu soruların cevaplarını herkes bilmeli, çünkü D vitamini eksikliği birçok soruna neden oluyor. İşte D vitamini eksikliği, nedenleri ve tedavisi…

|

D vitamini vücudumuz için son derece önemli olmakla birlikte güneş ışığını 15 dakika görmemiz halinde vücudumuz tarafından üretilmesine olanak sağlanmasına karşılık bazı durumlarda D vitamini eksikliği yaşayabiliriz.

D vitamini eksikliği nedenleri nelerdir?
Vücudumuzun güneşten aldığı UVB ışınlarından D vitamini üretme kapasitesi bulunmaktadır. Buna rağmen neden D vitamini eksikliği yaşıyoruz? Bunun sebebi yediğiz yiyeceklerde vücudun ihtiyaç duyduğu kadar D vitamini bulunmamasıdır. Aynı zamanda yeterince güneş görmemiz de etken bir rol oynamaktadır.


D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?
Diğer tüm vitamin eksikliklerinde olduğu gibi D vitamini eksikliğinde de belirtiler hemen ortaya çıkmaz. Uzun süreli eksiklilerde ise çeşitli belirtiler baş gösterir.

Çıkan ilk belirtileri erken dönem belirtileri denmektedir. Bunlar;

*Depresyon
*Kemik ağrıları
*Kas zayıflığı
*Başın fazla terlemesi
*Kaslarda oluşan kramplar
*Halsizlik
*Eklem bölgelerinde ağrı
*Kilo alma problemi
*Yüksek tansiyon
*Başata ağrı
*Kabızlık
*İshal
*Mesane sorunları

D vitamini eksikliği tedavisi nasıl olur?
Öncelikle belirtilerden en az birini bile gözlemlediyseniz hemen bir hekime başvurmalısınız.
Genellikle D vitamini eksikliğinde ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi iğne ya da tablet şeklinde verilen ilaçlarla sağlanabilir.

Belirtilerin şiddetine göre ayarlanan ilaç dozları doktor tarafından ayarlanmaktadır.


Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Neler?

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.