SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Deadlift Nedir, Ne İşe Yarar? Deadlift Hareketi Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Vücut geliştirme konusunda en önemli hareketler içerisinde deadlift gelir. Özellikle belli bölgedeki kasları daha güçlü hale getirmek için oldukça etkilidir. Peki Deadlift nedir, ne işe yarar? Deadlift hareketi nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.

|


Bir egzersiz birimi olması ile beraber vücut çalışanlar için deadlift oldukça önemlidir. Düzenli olarak bu hareketin yapılması ilgili bölgedeki kasların daha güçlü hale gelmesine olanak verir. Özellikle değişik aralıklarla ele alınan ve yapılan bir çalışma şeklinde ifade edilebilir.

Deadlift Nedir, Ne İşe Yarar?

Deadlift eğilme suretiyle yerden ağırlık alarak yapılan bir egzersizdir. Aynı zamanda genel kelime anlamı üzerinden eğilme şeklinde de ifade etmek mümkün. Vücut çalışanlar özellikle değişik ağırlıklar üzerinden bu çalışmayı düzenli şekilde gerçekleştirir. Özellikle kalça kaslarını ve sırt kaslarını güçlendirme noktasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda kol ve bacakların daha fazla güçlenmesine ve kasların artış göstermesine imkan verir.

Deadlift Hareketi Nasıl Yapılır?

Deadlift hareketi için öncelikle ne kadar ağırlık kaldırılabileceği konusunda kişi kendini tartmalıdır. Hemen ardından bu hareket için barın önünde dik durmak gerekir. Her iki taraftaki ağırlıkların eşit olmasına dikkat edilmelidir. Daha sonra dizler bükülmek suretiyle dikkatli bir şekilde eğilerek bar kavranmalıdır. Yavaş bir şekilde kollar yukarı kalkmayacak biçimde ağırlık kaldırılmalıdır. Bu hareket düzenli şekilde gün içerisinde belli sayılar çerçevesinde yapılabilir.

Deadlift Hareketi Faydaları Nelerdir?

Bu hareketin en önemli faydası şüphesiz ilgili bölgedeki kasların çok daha güçlü hale gelmesidir. Özellikle bel ve sırt kasları için oldukça etkili bir çalışma olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca bütün core bölgesinin yanı sıra kol ve bacakların çok daha güçlü hale gelmesine olanak verir. Kişi kendi kuvveti ve ağırlığına bağlı olarak bu hareketi yapabilir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.