SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Diploma skandalı

Diploma skandalı

|

Kardemir'de patlayan ve Ankara İmrahor Endüstri Meslek Lisesi'ne uzanan skandalda liseden 1600 kişiye sahte diploma verildiği ortaya çıktı.

Son yılların en büyük diploma sahtekarlığı Kardemir Fabrikası'nın işçi sınavı açmasıyla patladı. İşbaşı yapan 400 kişinin evraklarını inceleyen fabrika heyeti, Ömer Faruk Yılmaz, Cahit Çimen, Mustafa Güney, Hilmi Teğanli, Muhammet Orhan ve Muharrem Şahin'in diplomasının sahte olduğunu belirledi.

Olay üzerine Fabrika Genel Müdürü Esat Özalp'ın yaptırdığı araştırmada, diplomaların Ankara İmrahor Endüstri Meslek Lisesi'nden verildiği iddia edildi. İnceleme için Kardemir Fabrikası'ndan Ankara'ya giden bir heyetin çalışmalarıyla sahte diplomaların 6 taneyle sınırlı kalmadığı anlaşıldı.

Esat Özalp, "Karşımıza ürkütücü bir rakam çıktı. Son iki yıl içinde okuldan bin 600 kişiye sahte diploma verildiğini tespit ettik. Durumu hemen Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdik. Sahte evrakla bize müracaat eden altı kişi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.