SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Diyet yapmadan zayıf kalma yolları

Herkesin hayatında tanıdığı bir kadın modeli vardır dondurmayı kaşıkla yutar, salata siparişi vermez ama asla diyet yapma ihtiyacı da olmaz, peki ama nasıl? Eğer sizde tutumlarınızı ve davranışlarınızı değiştirirseniz zayıf kalabilirsiniz.

|

Diyet yapıyor ama başarılı olamıyor musunuz ya da diyet yapmaktan hoşlanmıyor musunuz? Merak etmeyin doğru ve kontrollü beslenerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz. İşte diyet yapmadan zayıf kalma yolları…

Her gün özel gün değil

Yemekten döndünüz ofiste bir arkadaşınızın doğum günü pastalar, çikolatalar, kurabiyeler… Bunları nadiren tüketmek size kilo aldırmaz eğer her gün bunları tüketirseniz maalesef ki kilo alırsınız.

Yemek sürelerinizi uzatın

Yemek yemek için masaya oturdunuz ve hızlıca yemeğinizi yiyip bitirdiniz öyle mi? Araştırmalara göre, yemeği uzun süre yiyenler yemekten daha fazla keyif alırlar ve süre ne kadar uzun olursa o kadar az yersiniz böylece sindirim problemleri de yaşamamış olursunuz. Hızlı yemek yemek size zarardan başka bir şey vermez.

Diyet gıdalarıyla vakit geçirmeyin

Düşük yağlı veya düşük kalorili gıdalar ağır işlenmiş olduğu için karbonhidratlarla yüklüdür. Bu sizi zayıflatmak yerine vücudunuza kilo alımında katkı sağlayacaktır.

Sağlıksız demeyi öğrenin

Toronto Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, çikolatadan yoksun bırakılan kadınlar çikolataya daha fazla düşkün oluyor. Çikolatayı takıntı haline getirip daha fazla çikolata düşünüyorlar ve çikolataya yatkınlıkları artıyor. Kendinize yasaklar koymayın, sınır çizmeyi öğrenin. Yaptığınız diyetlerin başarısız sonuçlandığını düşünün ve sözcük dağarcığınıza size fayda sağlamayacak gıdalar için “sağlıksız” kelimesini ekleyin.

Dinlenin

Sağlık için en önemli şeylerden biri uykudur. Uykusuzluk kilo almaya ve yüksek kalorili gıdaları tercih etmek için iştahınızı arttırıcı hormonların çalışmasına neden olur.

Kendinizi kancadan uzak tutun

Az önce bir hamburger yediniz ve tüm patatesleri bitirdiniz diyelim, sağlıklı beslenme hedeflerinizi belirlerken kendinizi bağışlayın ve bir sonraki öğünde daha sağlıklı besleneceğinize dair kendinize söz verin. Kendinize merhamet etmeniz gıdalarla aranızda güçlü bir ilişki kurabilir. Araştırmalara göre, benliğine saygısı olmayan kişiler düzensiz beslenerek kilo almaya yatkınlardır. Sevdiklerinizi şımarttığınız gibi kendinizi de şımartın.

Asitli içeceklerden uzak durun

Tatlandırıcı ve asit içeren içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Bu içecekler açlığı teşvik ederek daha fazla kilo almanıza neden olur. Eğer kendinize engel olamaz ve asitli bir şey tüketirseniz yanında peynirli bir salata tüketmelisiniz.

Mutfakta deneme yapın

Yemeklerinize otlar ve baharatlar ekleyerek sağlıklı hale getirebilirsiniz. Denver Colorado Üniversitesi'nden yapılan araştırmalara göre, baharatlar yemeklerin lezzetini yükseltiyor.

Kırmızı biber ve karabiber gibi baharat metabolizmayı çalıştırır ve ekstra kaloriyi yakmanıza yardımcı olur. Haşlanmış brokoli üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ekleyin. Kavrulmuş tavuk göğsü üzerine çeşitli kuru otlar, sarımsak tozu ve biber serpiştirebilirsiniz.

Yemeklerin kalorisini saymayın

Araştırmalar vücudun aldığı kaloriyi farklı şekilde kullanarak yakıyor. Kalori saymak sağlıklı ve besleyici olan balık, avokado, zeytin, hindistancevizi, fındık ve bitter çikolata gibi gıdalardan mahrum bırakabilir. O yüzden kalori saymayı bırakın.

Şekeri doğru tüketin

Şekeri doğal olarak vücudunuza almaya çalışın. Kurabiye yedikten sonra kendinizi şişmiş hissediyorsanız bu hiç sağlıklı bir durumun habercisi değil. Şeker alımını kaçırırsanız vücudunuzda yağ olarak biriktirirsiniz ama bu şekeri tamamen kesmeniz anlamına gelmiyor. Vücudunuzun üstesinden gelebileceği kadar şeker tüketin.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.