SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Doğru nefes yaşam kalitesini nasıl değiştiriyor?

Araştırma Görevlisi, İletişimci ve Nefes Terapisti Canan Karakul ve Aynur Yüce, doğru nefesin yaşam kalitesini nasıl değiştirdiğini, doğru nefes almanın püf noktasını ve çok daha fazlasını Eda Özdemir'e anlattı.

|

Doğru nefesin ne olduğunu anlamak hem sağlığınız hem de ruhunuz için oldukça önemli. 

Hepimiz bebekken, çocukken doğru nefes alıp vermeyi doğumdan getirdiğimiz bir davranış olarak doğru bilmemize rağmen, birçoğumuz yaşımız ilerledikçe bu davranışımızın doğruluğunu yitiriyoruz.

Doğru nefes alma tekniği en basit özetiyle nefes alırken karınların şişmesi ve verdiğimizde karınların yavaşça sönmesidir.

Doğru nefes almak solunum sisteminin verimliliğini arttırırken, vücudumuzdaki hücrelerin oksijen ihtiyacının gerekilen hızda ve miktarda giderilmesini sağlar. 

Araştırma Görevlisi, İletişimci ve Nefes Terapisti Canan Karakul ve Aynur Yüce, doğru nefesin yaşam kalitesini nasıl değiştirdiğini, doğru nefes almanın püf noktasını ve çok daha fazlasını PembeNar okurları için anlattı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.