SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Duşakabin camlarını ovalamaya son! Kireç ve sabun lekesini söküp atıyor

Banyolarımızda sıklıkla kullandığımız duşakabinler zamanla kireçlenebiliyor. Ne kadar temizlesek de bazı durumlarda çıkmayabiliyor. Sadece iki malzeme ile duşakabin lekelerinden kurtulun…

|

Ev hanımlarının özellikle dikkat ettiği noktalardan birisi duşakabin temizliği. Zamanla oluşan kireç lekesi duşakabinden çıkması zor oluyor. Ancak evde bulunan iki malzeme duşakabindeki kireç lekelerini söküp atıyor. İşte duşakabindeki lekeleri söküp atan karışım…

Öncelikle lekeli bölgelere sirke uygulayın. Üzerine sodayı serpin. Yaklaşık 15 dakika boyunca sirke ve sodanın lekelere yapışmasını bekleyin. Bu bekleme süresinin ardından, bir fırça yardımıyla bölgeyi iyice fırçalayın. Son adımda duşakabininizi ılık suyla durulayarak temizleyin.

Kire lekeleri nasıl önlenir?

Kireç lekelerini önlemek için duşakabin camlarını ve yüzeylerini düzenli olarak suyla durulayarak su damlacıklarının kurumasını engelleyebilirsiniz.

Duş sonrası yüzeyleri bir bez veya silecek yardımıyla kurulamak, lekelerin oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir.

Su filtresi veya su yumuşatıcı kullanarak sert suyun etkisini azaltabilirsiniz.

Sabun lekelerini önlemek için kaliteli temizleyici ürünleri kullanabilir ve düzenli temizlik yapabilirsiniz.

Sık sık temizlik yaparak birikimlerin yüzeyde birikmesini engelleyebilirsiniz.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.