SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 2021 Ehliyet Yenileme İşlemleri

Ehliyet belgeleri farklı sınıflandırma üzerinden 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle çipli sisteme geçti. Bu sistem doğrultusunda ehliyet sahiplerinin yenileme yapması gerekir. Peki ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir? 2021 Ehliyet yenileme işlemleri üzerine merak edilenler.

|

 Özellikle 31 Aralık 2022 tarihine kadar ehliyetlerin yenilenmesi mecburiyettir. Zira yeni sisteme geçilmesi ile beraber, ehliyetler artık çipli bir yapı haline gelmiş durumda. Araç kullanmayı yeterli gösteren ehliyetler için, yenileme açısından belli başlı bazı evraklar gereklidir.

 Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 2021 yılı itibariyle ehliyet yenileme için gerekli bazı evrakların tamamlanması ve ilgili kurumlara başvurulması gerekir.

 - Eski ehliyet belgesi

 - Kimlik belgesi

 - 2 adet yeni biyometrik fotoğraf

 - Kan grubu belgesi

 - Parmak izi

 - Sürücü belgesi yenileme harcı

 - Vakıf payı

 Bu gerekli evraklar üzerinden devlet bünyesinde yasal bir kurum olan noktalara başvuru yapılarak, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilir.

 2021 Ehliyet Yenileme İşlemleri

 Kanun çerçevesinde yeni sisteme geçirmek suretiyle 1 Ocak 2016 tarihi üzerinden ehliyetler çipli sisteme geçmiş durumda. Trafikte çok daha büyük bir kolaylık sağlayan ve daha küçük bir boyuta ulaşmış olan ehliyetler, artık elektronik bir tasarıma sahiptir.

 Sürücü belgesi değiştirme noktasında yetkili kurum nüfus müdürlükleridir. Bunu gerçekleştirmek için nüfus müdürlüklerine gidilebilir; alo 199 arayarak işlem yapılabilir ya da online randevu üzerinden bilgi elde edilebilir. İlgili sağlık raporu üzerinden yapılacak başvuru ile beraber, gerekli evraklar eşliğinde süreç tamamlanmaktadır.

 Anlaşmalı bankalar ile beraber PTT üzerinden ilgili ücretin ödenmesi gerekmektedir. Daha sonra ücretinin ödendiği bilgisi doğrultusunda belge üzerinden, gerekli evraklar ile beraber nüfus müdürlüklerine başvuru yapılabilir. Kısa süre içerisinde biten işlem ile beraber, 2 hafta içerisinde ehliyet belgesi alınabilmektedir. Tabii bu süreç yapılacak işleme bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.