SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

El Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? Ellerde Kaşıntı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

El kaşıntıları insanları çok rahatsız eden bir durumdur. Sürekli el kaşıntısı yaşayan kişiler bu durumun neyden kaynaklandığını merak ediyor. Bazen el kaşıntıları büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu sebepten dolayı birçok kişi bu konuda bazı araştırmalar yapıyor. El kaşıntısı neden olur, nasıl tedavi edilir? Ellerde kaşıntı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

El kaşıntıları bazen geçici bazen de herhangi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

El Kaşıntısı Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Vücutta herhangi bir bölgede yaşanan kaşıntılar insanları çok rahatsız edebilir. Özellikle şiddetli ve uzun süreli olan kaşıntılar insanların yaşam kalitesini oldukça düşürebiliyor. Bazı geçici durumlardan dolayı oluşabilecek kaşıntılar insanlar üzerinde çok fazla etki yaratmıyor. Özellikle el bölgelerinde yaşanan kaşıntılar bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Birçok kişi el kaşıntısı yaşadığında bu durumun geçici olduğunu düşünebilir. Fakat süreç ilerledikçe kaşıntıların şiddeti artabilir ve bu durumun altında bir sağlık problemi aranabilir.

İnsanlar uzun süreli kaşıntı yaşadığında hafife almamalı ve kesinlikle uzman doktorlara görünmelidir. Doktorlar kaşıntıya neyin neden olduğunu araştırırken bazı detaylara dikkat eder. Özellikle hastanın yaşı ve kullandığı ilaçlar gibi etkenler kaşıntı için önemlidir. Kaşıntıların büyük bir kısmı psikolojik nedenlerden dolayı da ortaya çıkabiliyor. Doktorlar hastanın tüm yaşamlarını detaylı olarak öğrenerek, kaşıntı hakkında bilgi sahibi olmaya çalışır. Kaşıntıların artış göstermesi insanların uykusunu bölebilir ve daha fazla huzursuz olmalarına neden olabilir.

Ellerde Kaşıntı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

Ellerde kaşıntı yaşanması durumunda herhangi başka bir belirti olup olmadığı takip edilmelidir. Kaşıntıya neden olabilecek birçok durum bulunuyor. Özellikle alerjik reaksiyonlar kaşıntılara neden olur. Herkesin merak ettiği kaşıntıya neden olan durumlar şu şekildedir;

● El egzamaları
● Şeker hastalığı
● Alerjik reaksiyonlar

Özellikle herhangi bir şeye alerjisi olan kişilerde kaşıntı oluşur. Bu kaşıntılar el bölgesinde de meydana gelebilir. Kaşıntı olan bölgeye birçok tedavi uygulanabilir. Özellikle soğuk veya nemli bir bez kaşıntı bölgesine koyularak kaşıntılar hafifletilebilir. Doktorlar tarafından önerilen kaşıntı giderici bazı kremler bulunuyor. Bu kremler günlük olarak kullanılarak kaşıntılar azaltılabilir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.