SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

El Titremesi Nedir, Neden Olur? El Titremesi Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer?

Titreme hastalığı, vücudun bir kısmını ya da bir uzvun kontrol edilemez şekilde ritmik bir şekilde hareket etmesidir. Tıp dilinde tremor olarak isim verilen titreme hastalığı, herhangi bir zamanda ve vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Bu durum, beynin kas hareketini kontrol eden bölümünde oluşan problemin sonucundan kaynaklanır. El titremesi nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

 Titreme hastalığı her zaman ciddi bir hastalığın göstergesi olarak ortaya çıkmaz. Ama bazı kişilerde önemli hastalıkların habercisi olabilir. Titreme genellikle kolayca tedavi edilemez. Ama çoğunlukla tedaviye gerek kalmadan kendi kendine zamanla kaybolur.

 

 El Titremesi Neden Olur?

 El titremesi, bazı durumlarda normal kabul edilir. Genellikle fazla stres altında olmak, korku ya da endişe yaşamak titremeye neden olabilir. Duygusal yoğunluk zamanla azaldığı zaman titreme de genellikle durur.

 Tremor yani el titremesi, aynı zamanda sinir sistemini, beyni ya da kasları etkileyen tıbbi sorunların da bir parçası da olabilir. Bu nedenle nedeni açıklanamayan titreme ortaya çıkarsa mutlaka kısa bir süre içinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir. El titremesinin başlıca nedenleri;

Düşük kan şekeri seviyeleri.

Çok fazla kafein tüketimi,

Stres,

Yaşlanma,

Kas yorgunluğu

 

Titremeye neden olabilecek hastalıklar ise;

İnme,

Parkinson hastalığı,

Travmatik beyin hasarı,

Alkolizim,

Multipl skleroz,

Hipertiroidi

 

El Titremesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 El titremesinin altında yatan sorun tedavi edilirse titreme önlenebilir. El titremesinin tedavisinde kullanılan başlıca tedavi yöntemleri, ilaçlar, fizik tedavi, botoks enjeksiyonları ve beyin simülatörü cerrahisidir. El titremesinin altında yatan sorunun öncelikle tespit edilmesi gerekir. Ardından temelde yatan sorunun tedavisi yapılır. Bazen el titremesi kendiliğinden geçerken bazen de altında yatan sorunun öncelikle tedavi edilmesi gerekir.

 

 El Titremesinin Belirtileri

Ellerde, kafada, kollarda, bacaklarda veya gövdede meydana gelen ritmik sallanma,

Çatal - bıçak tutma ve kontrol etmede problemler

Titrek ses tonu,

Yazma ve çizme zorluğu,

El titremesi, stres ve duygu yoğunluğunun yüksek olduğu durumlarda ya da kişinin yorgun olduğu durumlarda artabilir. Kişinin belirli pozisyonlarda durması ya da belli hareketlerin yapması gibi durumlarda daha da kötüleşebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.